söndag 11 juli 2021

Kyla

Denna morgon vaknade jag tidigt. Satte på kaffe och inledde en maratontittning på "Engelska antikrundan" Jag gick ut till regnmätaren och konstaterade att det kommit 3 mm regn och det var kyligt ute. Det var 16 grader men jag hade gissat på 12.

Det första jag stoppade i munnen denna dag var Finn crispsnacks. Idag med en ny smak. 


"Sour Cream & Onion". Den var också god. Det blev en fantastisk smakupplevelse eftersom det var det första jag stoppade i munnen denna dag. Förutom snus då förstås. Jag tror smaklökarna fortfarande sov när jag provsmakade den första biten. Från att ha slumrat i en fadd kroppstempererad liten munhåla till ett uppvaknande till ett smakfyrverkeri av kryddigt rågbröd. Smaklökarna jublade!

Jag upptäckte också ytterligare en liten egenhet chipsen har.


De är lite välvda och gör att de lägger sig perfekt på tungan när man stoppar in dem. Att lägga dem åt fel håll blir jättekonstigt. Det förtar hela upplevelsen om man lägger dem fel på tungan. Lägger man dem rätt så de följer tungans kupning förhöjer det upplevelsen ytterligare i och med den sensoriskt tillfredsställande förnimmelsen.

Till kvällsmat igår åt jag en hamburgare med senap.


Det blev en likadan till frukost idag.

Efter hamburgerfrukosten kom jag på att jag sett en portör i ögonvrån när jag var nere hos Anna-Lena på loppisen igår. Jag tänkte på den portören som jag så gärna velat köpa en gång i Ljungskile men den var på tok för dyr. Jag har ångrat att jag ändå inte köpte den. 


Jag åkte ner till Uddens gård igen och köpte portören också. Tyvärr saknades axelremmen. Den hade tillhört en professor i Lund som hade haft den när han samlade växter i Afrika. Jag frågade också om de hade någon gammal lie ståendes i gömmorna. Hon skulle se efter och kontakta mig om hon kunde få fram en lie.

På hemvägen stannade jag till vid Uddens äng och plockade lite fröställningar från Höskallra och någon vicker av något slag. 


Den kom således till användning direkt.

Dagen till ära hade jag även bottinerna på mig. De funkade att gå i när jag lade in mina inlägg. De är helt platta i botten annars. Tämligen direkt kände jag att jag skulle få skavsår. 


Där skaftet nöter på övre delen av hälsenan/nedre delen av vaden. Jag minns när jag var på läger en gång när jag var liten. Vi bodde borta flera nätter och vädret gjorde att gummistövlar var de enda skorna man kunde använda utomhus. Jag var kär i en flicka som hete Lena Gille. Jag fick exakt samma typ av skavsår från de stövelskaften då. Som efter ett par hemska dagar gav upphov till en blödande ring på underbenet runt om.

Bottinerna kräver alltså strumpor med skaft tyvärr. Det kommer att begränsa mig i valet av dem oavsett väder och bli en klar deal-breaker.

Jag gjorde ett annat fynd igår också.


En fältflora jag alldeles nyss lagt i min varukorg hos Adlibris onlinebokhandel. Jag hittade den i min egen bokhylla. Jag hade alltså redan köpt den. Jag hade blivit väldigt irriterad om jag hittat den i bokhyllan efter att jag beställt den på nytt. Det händer tyvärr ibland också. Att jag köper dubbletter. Jag borde lägga upp ett sökbart kartotek så jag kan dubbelkolla om jag redan har böckerna jag får för mig att köpa.

2 kommentarer:

Cre8iv sa...

Aj, Aj!!! Inte kul med skavsår i värmen!! 😵
Om du inte testat Mörsjö's tunnbrödschips/friterat knäckebröd, så gör det!!
https://www.morsjo.se/produkter Nästan beroendeframkallande!! 😜

Eddie sa...

Det ska jag göra! Tack för tipset!