fredag 16 juli 2021

Gårdagen

Gårdagen avslutades med läsning i sängen som vanligt. Denna dag lite senare än vanligt eftersom jag haft besök av "L". Vi satt på altanen och pratade om fina minnen vi haft och vilka människor vi blivit sedan vi gick isär 2014. Jag har tänkt mycket på henne den sista tiden. Hur det en gång var när det var hon och jag mot resten av världen. Vi hade "kärlek" en period. Total tillit och det kändes som hon var en del av mig själv. Hon kände likadant. Våra hjärnor hade trådlös uppkoppling var vi än befann oss men särskilt då vi såg varann i en folksamling. De blickarna av fullständig förståelse vi kommunicerade med då. Det var något speciellt.

Det var verkligen jättetrevligt med gårdagens samtal och jag har länge känt att jag behövde det samtalet. Idag tycker jag jättemycket om henne igen för den person hon blivit sedan vi gick isär.

Idag gjorde jag sista arbetsdagen innan sommarsemestern 2021. Jag hade också besök av två andra snusfabrikörer här igår. Vi testade den nyinköpta tobakskvarnen och den fungerade perfekt. Vi delar på kostnaden för den och då blir priset per person ungefär samma som för en stock lössnus. Nu kommer malningen bli mycket enklare än vad den varit förut. När det är dags kommer vi att ha kvarnen en kväll var för att mala allt vi skördat. Idag kommer den fjärde snusfabrikören som jag är mentor åt. Han ska få lite stängseltråd av mig och få låna min böjmall för att böja till egna galgar för torkning av bladen.

Var en sväng till tippen idag också med förpackningar.


Jag hängde ut tobak i solen idag för att skynda på mognaden lite. Jag la sista handen vid verksamhetsplanen också. Men istället för att sova på saken låter jag den ligga till sig över hela semestern innan jag skickar ut den till styrgruppen. Det är ändå ingen av dem som kommer att läsa den under semestern.


Jag tvingade mig också till att recensera ytterligare en kaviarsort. Men att gå så långt som att göra en äggmacka med kaviar mäktade jag inte med. Det är äggkombinationen jag är så trött på. Kaviar på knäckemacka äter jag nästan varje dag men nu har jag gått över till Ejderns helt och hållet.

Översvämningskatastrofen i västra Tyskland är verkligen fruktansvärd. Över hundra döda senast jag kollade. Närmare tusen saknade. Dessa extremväder som väntar oss. Det oroar verkligen.

Nu sitter jag på altanen. Första semesterkvällen med iskall öl. Det är jättevarmt. Nästan för varmt. Fyra veckor frihet varav en vecka i Prag. Getingarna börjar komma. Fåglarna är försvunna och det är tyst sånär som på Santana i prediksalen och en ihärdig koltrast i skogskanten. Allt är stilla. Ingen vind. Ströbilar som passerar på 26:an. De flesta kanske redan är framme vid sina resmål och hemma och har redan tänt grillen denna underbara fredagskväll. Här hör jag bara de som fortfarande är på väg.

Men jag tänder ingen grill här. Det är inte ens varje sommar jag grillar. Förra sommaren gjorde jag det inte.

Inga kommentarer: