måndag 26 juli 2021

Meningen med livet - Smakerna

Det skulle vara ett ledsamt handikapp om man inte kände smak. Smaksinnet är tätt sammanbundet med luktsinnet. Ta en tesked med socker och kanel och tugga runt samtidigt som du håller för näsan. Släpp sedan taget och andas med näsan och upplev den smaksensationen.

Jag minns goda smaker jag känt genom livet. Smakerna väcker minnen. En god pizza är inte bara pizzasmaken utan även allt som hände under måltiden. Min pragresa nu kommer att innebära många trevliga återseenden med olika smaker. Bl a just den där goda pizzan som Felix och jag åt på "La piccolo Perla" som är den bästa jag ätit. Jag vet inte om den fortfarande ligger i toppen för Felix också vilket den en gång i alla fall gjort.

Ibland kan gulascherna nere i Europa smaka "djur". Det har jag varit med om både i Prag och Budapest. Det hoppas jag att jag slipper denna gång. Hotellfrukostar ser jag fram emot. De är oftast bra var man än hamnar. Coissant till frukost kanske. Jag brukar dricka the till frukost när jag är på hotel. Alltid Earl Grey och fyra sockerbitar. Till det mackor - gärna av segt bröd - med smör och salami. Det hoppas jag få i Prag. Samtidigt får man ju inte vräka i sig frukost. Man måste ju bli hungrig igen framåt lunch så man hinner få två lagade mål mat om dagen. Mest för att prova roliga rätter.

Jag ska gå ut tidigt på morgonen har jag tänkt så förmiddagarna egentligen skulle vara nog för ett dagsprogram. Ligga på hotellet någon timme efter lunch och sedan ut på nya äventyr igen.

Jag kommer ändå dricka världens godaste öl.

Den näst sista kaviaravsmakningen redovisas idag också.


Ejderns Drottkaviar som jag sett fram emot var inte alls som jag mindes den. Jag mindes den som en lyxig Ejderns men den påminde bara om de andra mellanklasssmörjorna. Guldkork och allt. Jag ska testa Vegiar också men sedan får det vara slut. Jag ska då sammanställa testet och sedan bara köpa Ejderns kaviar i fortsättningen.

Inga kommentarer: