onsdag 21 juli 2021

Pragförberedelser

Idag uppdaterade jag min GPS som ska visa vägen till Gardemoen den 1 augusti. Jag läser och tänker mycket på Prag nu och ska börja göra färdplaner över hur jag ska ta mig från hotellet till olika platser med kollektivtrafiken. Jag kommer att samla på mig resor med kollektivtrafik så jag köper dygnskort de dagar jag planerar att åka. Jag kommer att gå så mycket som möjligt men en del saker jag vill till ligger en bit bort.

Idag tog jag hand om de växter jag fått.


Här hamnade Pernillas Tibast.


Och här gjordes plats för Amis ängsruta.


Här är hennes äng inympad i min. Det ska bli jättekul att se om jag lyckades få med Gulmåran levande. I så fall hoppas jag också att den sprider sig ut ifrån Amis centrum i övriga ängen.

Det kanske kan bli en framtida "gå-bort-gåva". Man delar med sig av en ruta av sin egen äng till någon annan. Det kan ju bli en varaktig present om det vill sig väl.

Idag har jag gjort en lista på David Cerny-verk med närmaste busshållplatser och allt. Jag har också kollat matställen i anslutning till platserna. 


De verken som jag inte behöver åka till har jag inte kollat adresser till. De är i stan där jag normalt rör mig ändå. Jag kommer i första hand åka spårvagn och i andra hand buss. Jag prioriterar att röra mig i markplanet så jag ser Prag samtidigt som jag förflyttar mig. Får jag bråttom kan jag åka tunnelbana nere i den mörka underjorden där det ser ut som i alla tunnelbanenät i hela världen.

Inga kommentarer: