söndag 4 juli 2021

Det verkar som om det är över nu

Fåglarna har slutat sjunga. Det är bara koltrasten som är kvar med sina sorgliga strofer. Flugsnapparna är borta. Likaså Blåmesarna och Sädesärlorna. Det verkar som om förväntningarna om sommaren skulle vara uppfyllda nu. Nästan övermogna men jag vet ju att vi bara är inne på de första dagarna i Juli. Det är nu sommaren ska sätta in med full styrka. Någon Tornseglare tror jag inte jag hört över kapellet i år. Bara när jag varit på andra ställen i stan.

Det verkar som om den "biologiska sommaren" är i avtagande. Nu verkar organismerna rusta för vintern. Kycklingar blir flygga och börjar planera för en sydlig resa. Jag blir kvar i kapellet även när svanar och tranor drar söderut.

Jag blir alltid så här nostalgisk när jag märker att sommaren går mot sitt slut. Jag tar ut sommarslutet redan den 1 juli. För mig börjar sommaren någon gång i mitten av juni. Antagligen har jag själv skapat denna kortvariga sommar utifrån att jag följer naturens skeenden. Förr tyckte jag att sommaren var slut när Hallénskatalogen och den från Josefssons damp ner i brevlådan och doftade trycksvärta när man tog bort skyddsplasten.

Här i min skogskant följer jag den verkliga utvecklingen istället för i en lägenhet på Stenstaliden som var min hemvist under 70-talet.

Jag saknar redan Sädesärlorna. Förra sommaren såg jag hur de trivdes och badade i mitt fågelbad. Nu ser jag dem inte överhuvudtaget mer. Hoppas de planerat en andra kull och att det är det de håller på med när jag inte ser dem. Bofinken sjunger i alla fall. Och lövsångaren. Undrar om de också känner att de försöker få till en längre sommar i form av en andra kull?

Trollsländorna har börjat patrullera av trädgården också. Tidigare i sommar har jag inte sett dem. Jag såg en i Ölme ute hos snickaren för någon månad sedan och reagerade kraftfull. -Det är inte dags för er än, utropade jag och blev idiotförklarad på momangen. Bromsar har blivit ett problem för mig också. Fläckflugor och mygg ibland.

Idag har Felix och jag övningskört. Han kör bra nu och har bra koll. Vi finslipade lite på start i backe. Körde på 26:an upp till Bergsjön och sedan tillbaka mot stan igen.

Det är otroligt varmt idag och jag tyckte mig se att tobaken slokade betänkligt. 


Jag satte igång vattning redan på eftermiddagen idag.

Det blir att ta det lugnt resten av dagen och ligga inne i draget av fläktar och pusta. Tänka på Prag.

1 kommentar:

Cre8iv sa...

Happy 4th of July!!💥 Independence Day!!!!🎈 Köpte en Bud idag!! 🍺