söndag 22 maj 2022

"Eddie-hövve-öpp-å-ner"

Igår när jag satt här i godan ro med en öl ringde Anders och Lisa. De undrade om jag ville med på en konsert på "Hotland-MC". Gruppen KSM3 skulle spela. Gruppen har sitt ursprung i KSMB. Musikalisk punk kanske man skulle kunna säga. Jag vill väl inte påstå att jag lyssnat värst mycket på dem tidigare. Men jag förstod att det skulle kunna bli en rolig blandning av publik. Musiken var väldigt bra men det var alldeles för starkt för mina gamla rigida trumhinnor. Jag satt längst bak och tittade hela kvällen.


Det blev det också. Denna lilla affisch hittade jag på toaletten. Jag var där på den spelningen men jag minns inte vilket år det var. 2011? Jag tror det var deras sista spelning.

Jag träffade flera jag inte sett på många år. Jag träffade också Tony, min kristinehamnskompis som hjälpt mig så mycket i Torrevieja. Jag tog upp problemet med mitt hår. Min stora hårklump jag har bak. Redan när jag köpte scootern visade det sig bli väldiga problem med att få en hjälm att passa. Det slutade med att jag blev tvungen att ta en alldeles för stor hjälm på grund av klumpen. Jag säger inte tofsen längre. Det var en tofs från början men sedan blev den en enda kompakt dread-lock. En stor tovig klump helt enkelt. Den senaste gången jag klippte mig var i maj 2019. Jag sa till Tony att jag övervägt att raka av mig allt hår. Att klippa ansåg jag som utsiktslöst.

Jag har också tänkt på hur håret kommer att bli när jag badar i Spanien till sommaren. Håret kommer aldrig att torka då. Kan det börja mögla eller ruttna i den fuktiga värmen som råder därnere. Kommer det att börja växa svamp i det?

Jag skrev till Felix i morse och bad honom hjälpa mig med "en sak" under dagen. Sedan gick jag in i badrummet och provade att raka lite med min trimmer. 


Det gick bra och när jag väl börjat kunde jag inte riktigt sluta.


Det var inte mycket hår som inte ingick i den stora klumpen.


Denna bild kan man skrämma clownrädda barn med.



Resten av håret kunde jag raka av som en mössa. Här syns det tydligt hur tunnhårig jag varit på hjässan.


Jag måste säga att jag lyckades ganska bra. Jag känner att det finns hårtofsar kvar i nacken men de tänkte jag låta Felix ta vid tillfälle.


Nu kanske jag behöver använda min gamla "Panama-Jack" för att inte bränna flinten i solen.


Eller inte. Jag får prova mig fram lite.

Nu är skäggstråna längre än "hövvhåre". Det var en som hade rejälare skägg och lika långt hår här i stan förr. Honom kallade vi "Hövve-öpp-å-ner".

Inga kommentarer: