söndag 8 maj 2022

Kungsmussling

Idag fortsatte arbetet med björkstockarna. Jag var inte lika hetsig idag och tog det jättelugnt. Körde borren på den lägre hastigheten. Då gick allt enklare.




Jag tog ut mycelet ur kylskåpet och mosade sönder det i en bunke. Det hade växt ihop till en enda stor klump i burken.


Hålen rensade och en spruta laddad med mycel.


Hålet fyllt med mycel.


Sedan förseglade jag hålen med en blandning av bivax och linolja. Jag fick värma det lite med varmluftpistolen först så det blev formbart.


Sedan ner i en plastsäck och i med lite vatten. Sen fick den ligga där några timmar. Mot kvällningen hällde jag ut det lilla vattnet och trädde på en säck från andra hållet också och lade in paketet inomhus. Det är bra att starta upp mycelet i rumstemperatur. Sedan ska stocken ställas ut i skuggan bakom uthuset när det blir lite varmare.

Det blev en fin dag idag. Varmt och skönt. Jag gjorde iordning två mackor. 


Pappa Eddies supersmarriga söndagskavring med kokt ägg, fiskrom, salt och citron.


Sedan fällde jag bara ner ryggstödet på solstolen, lade in en stor snus och låg ock jagade romkorn mellan tänderna. Jag somnade så en stund också.

Sedan åkte jag och hälsade på Delina Drevstad och satt där någon timma och pratade trädgård och Torrevieja. Hon och Alexander har också boende där. Sedan hem igen, åt lite och la mig och läste. Jag skrev också lite på boken och det går framåt mot nutid. Jag är inte där än. I boken har jag just köpt kapellet.

Inga kommentarer: