torsdag 12 maj 2022

Ginberg

Rätt som det var ringde Lars-Göran Ginberg nere från Australien. Det var längesedan jag pratade med honom. Vi skriver till varandra lite sporadiskt och han följer kapellbloggen från down-under. Vi umgicks mycket en period han och jag. Vi pratade om gemensamma bekanta och vad vi och de gör nuförtiden. Det var ett väldigt trevligt samtal.


Idag flyttade jag ner all tobak till växthuset. Ett steg närmare utplanteringen. Nu gäller det att följa med i väderleksrapporterna. Hotar de med frost bär jag in dem igen över natten. Jag ska också börja ställa ut dem på gräsmattan någon timma då och då så de får vänja sig vid solens brännande strålar. En del blad kommer att bli lite brända men det brukar ändå inte vara någon fara sedan.

Jag tog min friskvårdstimma idag också och körde något varv nere på gymmet. Sedan hämtade jag paket på Maxi innan jag åkte hem och fortsatte att skriva minnesanteckningar från morgonens möte.


Jag hämtade min "Powerbank" som jag beställt. Den kan dessutom laddas med solceller som man fäller ut när vädret är bra. Den ska med till Spanien och få stanna där. Jag kommer att ha den med mig på mina scooterturer för att kunna fylla på laddning i telefonen efterhand. Jag tror det blir en del GPS-användning med telefonen framöver och min privata iPhones batteri sjunger nog på sista versen. Det är nätt och jämt så det klarar en normaldag utan påfyllning. Har jag dessutom haft två lite längre samtal så räcker det inte. Nu kan jag föra över laddning medan jag åker runt och när jag sätter mig någonstans kan jag fälla ut solpanelen. Jag är även inne på att sätta fast solcellerna på ryggsäcken så det laddar medan jag kör. Om det behövs. Powerbanken rymmer laddning till 3-4 laddningar av min iPhone.

Inga kommentarer: