lördag 14 maj 2022

Paella med Felix

Idag gjorde jag min första paella. Den blev "sådär". Receptet stämde väldigt dåligt tidsmässigt så ni hamnade i tidsnöd. Riset tog dubbelt så lång tid på sig att bli klart och Felix hade padel inbokat kl 13:30. Vi kunde äta runt 12:45 men jag hade planerat att det skulle vara klart kl 12:00.


Det blev bråttom och därför hann jag inte ens fotografera mästerverket innan Felix tog en portion. Men det viktigaste var att han hann få lite mat i sig innan matchen. Blev det gott då? Jag tyckte faktiskt inte det. Det var ju kyckling i som jag inte gillar. Jag var ändå villig att ge det en chans men kycklingen var lika smaklös som jag befarade. Musslor och räkor hade blivit lite sega eftersom jag var tvungen att koka riset dubbelt så länge som receptet sa. Felix tyckte i alla fall att det var gott men jag slängde resten sedan. Det dröjer innan jag gör denna rätt igen. Jag får lita på att spanjorerna gör det bättre och att jag kan välja bort kycklingen.

Jag skulle starta gräsklipparen också men en vajer gick av när jag skulle hålla in ett reglage. Jag åkte ner till "Johnnys" och beställde en ny vajer. I taket hängde röjsågar och trimmers.


Det var så snyggt. Nästan som en installation. 62 maskiner var det.


Jag lade upp lite gamla verktyg på ett bord för att ha en "Pop-up-loppis" endast idag när jag ändå var hemma. Jag la upp annonsen på Marketplace men ingen kom. Jag får göra ett nytt försök en annan dag. Jag skulle behöva frigöra lite utrymme i uthuset.


Jag hängde upp solcellsladdaren på en uthusdörr också. Jag tror den redan är fulladdad men det fick hänga där några timmar ändå. Fr o m nu ska jag tömma den helt genom att ladda mina telefoner med den. Därefter ska jag ladda den full igen för att se hur lång tid det tar. Den ska alltid hänga eller vara uppställd som en skärm när man laddar den. Den får inte ligga på en bordsskiva för då kan den bli för varm. 

Ikväll ska jag skriva lite innan jag lägger mig.

Inga kommentarer: