lördag 20 januari 2024

03:20

Vaknade 03:20 - uppenbarligen utsövd - och gick upp. -14,4 ute och + 16,2 inne.

Jag hade hört hur det plingat till i min telefon inne från prediksalen precis när jag gick och la mig och undrade vem det var som skrev till mig då mitt i natten. Jag tänkte att det var någon som hunnit läsa mitt blogginlägg men ville inte gå upp igen när Sivan äntligen började komma till ro.

Det var min varma vän Vylva (Ylva Falkenhem) som skrivit. Och så oerhört fint hon skrivit! Hon skriver så att jag förstår att hon verkligen förstår mig och uppskattar mig. Jag har inte känt henne mer än drygt ett år tror jag och jag känner henne verkligen inte ännu men vi har utvecklat en seriös vänskap av förståelse ändå på något vis. Vi träffas aldrig. Bara skriver ibland. Precis lagom. Hon har en kolsvart själ som jag älskar. Men i sin själs mattsvarta kol är hon helt uppfylld av en otrolig glöd som i en grillbrikett i sommargrillen. Fantastiskt. En mycket klok och fin människa.

Tände en brasa 03:35.

Drack kaffe. Mådde lite gott. Har lämnat det mesta bakom mig men ska fundera vidare i helgen och prata med min chef på måndag. Jag kommer som vanligt att känna mig dum och ytterst besvärlig. Jag vet ännu inte ens vad jag ska säga. Jag kan ju knappast skylla på samhället. Det är ju uppenbarligen jag som inte passar in. Hur länge ska organisationen och chefen orka med mig. Hon har varit tvungen att hantera mig i snart 15 år. Stundtals har det säkert inte varit enkelt för henne. Men de senaste fem åren tror jag det varit lite enklare ändå. Särskilt under och efter pandemin när jag fått arbeta hemifrån. Hade inte den förändringen till hemmakontor funnits hade jag inte varit anställd fortfarande. Det är jag säker på. Jag hade aldrig orkat gå tillbaka till en "normal" arbetsplats.

Jag vill bara gå i pension och glida ut bakvägen till mitt drömliv i avskildhet. Varför kan jag inte få det redan nu? Det måste bli en större drivkraft i det steget för mig för att få till det liv jag vill ha så fort som möjligt. En säljoffensiv av lösöre till våren så jag kan sälja huset? Sätta mig i en billig lägenhet tills tiden är rätt. Att sälja hus, bil och släpkärra? Sivan måste få en lösning också. Jag måste försöka få någon att förbarma sig över henne hennes sista år. Eller ta bort henne när hon blir ett för stort hinder för mig. Men hon har haft ett helt otroligt gott liv i så fall. Ingen har de senaste 15 åren har varit elak emot henne. Hon har bara fått villkorslös kärlek av mig och Felix. Hon fick ett bra liv och hon kanske också känner sig klar med det snart, vem vet?

Inledde dagens blogginlägg och fortsatte att lyssna på Jojje Wadenius och "Made in Sweden" från i natt. Vilken otrolig musik de producerade och vilken ordning de fick på sången och det engelska språket när Tommy Körberg gick med på sista albumet.

Gick över till att lyssna på "Solar plexus" sedan som jag såg som min första livekonsert 1974 i Stenstalidskolans gymnastiksal. Carl-Axel och Monica Dominique minns jag. Men jag minns inte om Tommy Körberg och Jojje Wadénius var med.

Dag kom kl 09:30 och hade med sig lite gamla akvarieprylar till mig. Några kan säkert komma till pass. Vi tog en kaffe och åkte sedan över till Karlskoga. Först till Tobias med delningsfiltren och sedan till Thomas zoologiska. En välsorterad djuraffär med många intressanta småfiskar för ett framtida litet stim.


Köpte ett par stenar, 


lite beredningskemikalier och ett provtagningskit.


Köpte också en växt (Anubias nana) som jag ska klona ett tag innan det är dags att plantera ner den i akvariet.

Jag var helt slut efter Karlskogaresan. Jätteont i axlarna men jag har liksom kommit till det stadiet att jag bara biter ihop nu så får det smärta bäst det vill. Det känns som om jag borde vila men jag måste ju får saker uträttade också. 

Åt en portion Palak Beef igen och gick sedan ut och hämtade ved och skottade mig fram till tre andra dörrar på uthuset. 


Jag tog också in ett gammalt akvarium som jag ska klona i.

Blev helt slut och orkar nog inte göra något mer idag. T o m trött i lårmusklerna.

Pratade lite med Bornemark och tog sedan en öl.


Tog sticklingar från min planta och satte 14 stycken sticklingar under växtbelysningen. Nu blir det till att gå med duschflaska på dagarna en tid. Jag ska göra bättre "plattformar" för plantorna också så att inte rötterna växer fast i de jag nu har.

Det fick bli en tidig kväll. Jag tänkte laga Beef Hyderabadi Biryani men det får anstå tills imorgon. Nu ska jag se hur mycket öl jag vågar dricka innan jag blir rädd för att det kolliderar med medicinen för mycket. Men jag är försiktig men jag var också tvungen.

Jag fick flera fina personliga meddelanden på Messenger på kvällen och det uppskattar jag verkligen. Ni känner igen er i detta samhälle tydligen. 

Frank Zappa sa en gång: -To all you beautiful people out there! There are more of us ugly mutherfuckers then you are, so watch out!

Vi får gå ihop vi missförstådda.

Inga kommentarer: