söndag 14 januari 2024

Tillbaka igen

Stängning av lägenheten.



Stängde av min el och mitt vatten (18) också.

Resan som sådan gick bra med alla hålltider och så men det var förstås jobbigt. Jag hade också smärtor i axlarna hela dagen efter varje släpande och lyftande med väskor.


Väntan på busstationen i Torrevieja.

När jag skulle lyfta upp mitt handbagage på hyllan ovanför min flygstol orkade jag inte lyfta väskan över huvudet. Trots att den bara vägde ca 7 kg. Jag fick ta hjälp. Då blev jag faktiskt riktigt orolig och ledsen och den där besvikelsen satt sedan i. Vad är det som händer med min kropp egentligen. Sedan att sitta i en flygstol i fyra timmar för att flytta till en buss i ytterligare fyra timmar tog faktiskt knäcken på axlarna. 


Ytterligare väntan på Arlanda.

Jag var helt förstörd.

Felix var på plats när jag anlände Kristinehamn 03:20. Jag körde hem honom och det var 9 grader kallt. Sedan upp till kapellet och hade stora svårigheter att ta mig in. Trappan var inte så bra skottad och jag hade mycket att bära. Jag var orolig att jag skulle ramla faktiskt men det gick bra.

Sivan reagerade bättre än vad jag befarat. Hon var inte direkt sur men hon uppvisade en viss besvikelse. Hon låg vid fotänden i min säng när jag kröp ner men efter en stund kom hon upp till mitt ansikte och ville vara nära och nosa på pappa-Eddie. Hon sov sedan på armen tills jag gick upp kl 9.

Jag började med att dricka fyra koppar kapellkaffe som smakade som det skulle. Packade upp lite och lade upp i högar. Satte på TV:n, riggade upp datorn.

Vägde mig och låg fortfarande under 90 kg strecket. Det trodde jag inte. Nu ska jag börja tänka mig för lite när jag väljer mat igen framöver. Ta det lite försiktigt.


Mat fick jag med mig hem.


Tände första rökelsen någonsin i Kapellet.

Jag ser nu vad skitigt det är i kapellet. Det är som om det ligger en torr biofilm över alla ytor. Jag ser det nu när jag är så van att hålla så väldigt rent i lägenheten. Det måste jag ta tag i.

Jag tände en brasa för att boosta lite värme. Temperaturen låg kvar på -9 men steg sedan till -4 och det ökade förutsättningarna för att använda tösalt. Jag saltade trappan en omgång och får gå ut och göra det gen lite senare tror jag.

Jag var så sugen på att laga riktigt god mat idag så jag funderade på om det skulle bli indiskt eller ungerskt. Det fick bli ungerskt. För första gången någonsin har jag alla rätta ingredienser till en äkta pörkölt. Jag har längtat efter min hederliga tryckkokare så den ville jag blanda in i dagens matlagning.

Jag hämtade också de paket med akvarieprodukter som anlänt. Det är ännu en del paket att vänta faktiskt. 


Till vänster ligger det jag köpte i Spanien och till höger vet jag ännu inte vad som kommit. Jag redde ut det efterhand jag packade upp och tog bort aviseringar i mailen och på sms allteftersom. Skidskytte på i bakgrunden. Trevlig pysseldag.


Så här blev resultatet av leveranserna hittills. Ännu kan jag inte sätta upp något akvarium. Därtill fattas ännu för mycket saker men det är en väldigt bra början.

Jag blev besviken på roten jag beställde. Jag trodde den skulle vara större. Akvariet däremot var lite större än jag tänkt mig (28 liter). Jag får se om jag ändå börjar med det eller beställer ett något mindre. Skulle vilja testa att ha ett 10 liters (26x26x26 cm) på skrivbordet bredvid datorskärmen. Jag vågar knappt gå in på mina konton än och titta vilket utrymme jag har. Det gick mycket pengar i Spanien men det mesta hade jag sålt saker för innan för att finansiera. Medel fanns alltså någorlunda. 

På lördag ska jag åka över till Thomas zoologiska i Karlskoga och titta lite om jag kan få tag på lite rötter och sten. Om det inte blir dåligt väglag. Det kommer att trilla in fler beställningar under veckan också.

Jag är inne i ett flow igen nu. Jag mår så gott när jag glider runt här och tar hand om min egendom. Lagar en Mahra pörkölt som jag tror kommer att gå till historien. 


Fettbasen. Baconfett och bacon. I det konfiterade jag gul lök så strukturen nästan helt gick om intet.


Sedan bitar av fransyska. Därefter paprikapulver (ca 1 dl)  och svartpeppar. En burk finkrossade tomater och lite vatten. Tryckkokade det hela i en kvart och lät trycket i kokaren gå ner av sig självt.


Resultatet.


En nätt middag. Mycket gott!


Matlådor. Ska komplettera med nokedli men det gör jag nog imorgon.

Eldar.


Så här tänkte jag mig placeringen av mitt lilla "arbetsplatsakvarium" och därför blir det jag köpt lite för stort. Det är ju ingen idé att en del av det skyms av skärmen.


Det här var bättre. Då kan jag rulla lite åt sidan med stolen och kika runt kanten. Kanske ska köra så?


Så här tror jag faktiskt det får bli. Jag flyttade mittpunkten på möbleringen på skrivbordet något till höger. Det innebar att jag kunde flytta skärmen och då dra fram akvariet i liv med skärmen. Då ser jag båda oinskränkt av varandra. 

Jag skulle vilja ta ett rejält rus och glida runt i prediksalen till "The girl from Ipanema" med Astrud Gilberto. Inte lika ont i axlarna idag. Imorgon bitti ska jag till läkare och gå igenom vad som hänt, min medicinering och hur jag ska gå vidare. Tänkte börja arbeta imorgon igen i alla fall.

Jag ville inte att den här dagen ska ta slut.

Inga kommentarer: