fredag 26 januari 2024

Igång kl 5

Har haft ont i axlarna i natt igen tyvärr men kände mig ändå ganska utsövd. La mig kl 23 och läste igår. Paranoida tankar om min arbetsgivare. Fredag idag. Fredagsmarknad i Torrevieja.


Kollade lite nyheter och drack kaffe. Satte på zappasolona igen och körde på repeat. Denna skiva lånade jag av min vän Kurt Olsson i början av 80-talet och älskade den direkt. Jag ville egentligen inte ens lämna tillbaka den men jag fick tag i den själv sedan. 


Det var en trippel-LP där temalåten "Shut up'n play yer guitar" framförs en gång på varje skiva med en lite alternativ titel.


De tre versionerna spelades den 17 feb, 18 feb och 19 februari 1979 på Odeon Hammersmith i London på en "Hand-made copy Gibson SG".

Jag satt i fåtöljen från kl 7 och lyssnade och tänkte. Medan jag satt där antecknade jag tankefragment i mitt block med 2B-stift;
Blundar, häver panikångest, gråter, ängslas, gläds åt fotosyntesen i akvariet, elektroner som exiteras av solljuset och lagrar energi, ljuset av växtbelysningen, Zappa, jag är varm och torr, Hoodie på, Händerna i ärmarna, Jag vet vilka toner som ska komma i gitarrsolona, nästan så jag kan sjunga med, Höger hand domnar för mig ibland, Sitter som fastfrusen men inte kall, Paralyserad, Andas knappt men tar djupa tag ibland, Paranoida tankar, HJÄLP!, Ska hämta halkgrus sedan, Är jag lite drogad av morfinet? Vem kan föra min talan? NEJ! FASA! Behöver handla.

Upp och ner - Fram och tillbaka. Börja sälja av saker när jag ändå sitter här? Lägga ut mer böcker på "Bokbörsen"? Av en händelse fick jag se en likadan taklampa som jag har i prediksalen på en nätauktion igår. 


Den hade gått för 2 500:- och ett par av dessa hade gått för 6 000:-.


Jag har fyra likadana.

Sitter i fåtöljen hela dagarna och tänker och skriver och lyssnar på de fem gitarrsolona, Slumrar ibland. Det är precis lagom nu. Kommer till insikt. Oemotsagda insikter förvisso.

Onda axlar och nacke nästan hela dagen idag igen.

Ymnigt snöväder utanför. Det blir nog jobbigt väglag under kvällen men jag behöver inte ut. Inte imorgon heller egentligen. Inte på hela helgen faktiskt. Tröstäter tyvärr hela tiden. 

Men blir det någorlunda väder imorgon tar jag mig nog en tur till Mariebergsloppisen på förmiddagen och ner på stan före lunch och folkbadar lite. Jag ska försöka träffa Erika också och skicka med henne en bit rökt saltat ister (Szalonna) till hennes ungerska pappa Barnabas. Förvisso ister från Spanien istället för Ungern men det smakar exakt lika.

Lite sugen på att besöka en akvariebutik på Våxnäs i Karlstad också. Väglaget får bestämma om det blir Karlstad eller ej. Blir det det blir det nog Plantagen också. IKEA?

Skulle behöva till Karlskoga också men det är åt andra hållet. Elektronikdoktorn har gått igenom båda delningsfiltren nu och de mäter helt rätt och helt lika enligt specifikation. Då är det något annat som inte stämmer alltså. Puh!

Inga kommentarer: