tisdag 16 januari 2024

-26

Jag trodde inte att jag skulle behöva uppleva temperaturer under -25 mer i mitt liv. Det känns som om det var flera år sedan det gick under -20. Den elräkningen som ska betalas för december är inte heller att leka med. Januari kommer nog att bli ännu värre.

Eldar direkt på morgonen i alla fall.

Jag gjorde ett test igår kväll med att koka ris i min Croc-pot men det blev inte bra tyvärr. Jag måste köpa en större riskokare istället. Den riskokaren jag har är snäppet för liten och jag tänkte jag kunde använda Croc-pot till det. Där klev tryckkokaren in och fullständigt golvade Croc-pot vad gäller köttkok.

Jobbiga smärtor i natt. Extra tråkigt eftersom jag fick ny medicin ordinerad igår som jag trodde skulle vara som en befrielse. Det blev nästan tvärtom. Jag är innerligt trött på detta nu. Idag blev en lite svårmodig dag.

Jag har också noterat att jag hållit kvar vikten under 90 kg under min vistelse i Spanien men att midjemåttet ökat något. Muskeltapp? Ja det blev väl så eftersom jag blev så orörlig under denna resa. Jag måste komma igång och röra mig men det är inte tid för det nu i denna hemska kyla. Nu gäller det bara att överleva, elda och hålla sig inne.

Börjat försöka komma ikapp med jobbet men det går lite trögt. Jag är inte van att sitta med tangentbord hela dagarna. Fick ont i eftermiddags igen och tvingades avbryta en stund. Försöker också komma i kontakt med Försäkringskassan men har inte lyckats på två dagar. 

Gjorde ett nytt försök med ris i Croc-pot idag igen fast med ett annat recept.

Det gick inte det heller. 


Kl 17:30 kom Felix och fick pappas första riktiga "Marha pörkölt".


Och ett gemensamt hatobjekt. De små batteridrivna gläfsande hundarna man ser på alla marknader världen över. I Kristinehamn, Torrevieja och Manhattan. Men han ville inte ens ha den så den blev kvar här hos mig. 

Efter maten rakade Felix av mig håret. Det var långt nu och började bli obehagligt så det var jätteskönt att bli av med det. När jag skulle raka skägget av mig efteråt tog batteriet slut i trimmern. Jag fick lägga den på laddning. Under tiden beställde jag sommarens resa till Torrevieja. Jag åker den 1 juni och åker hem den 22 juli. 51 dagar lyckades jag få ihop denna gång. Nu har jag ett datum att sikta mot igen.

Inga kommentarer: