tisdag 9 januari 2024

Kamfernatt

Jag smorde in mig med Danielas mirakelsalva igår innan jag la mig och satte på mig en t-tröja för natten. Och jäklar vad det brände skönt i axeln och det luktade kamfer i hela lägenheten ännu när jag gick upp. 

Tuppluren på dagen igår ställde förstås till det för nattsömnen.

Ändå somnade jag nog runt kl 1 och gick upp 4. Åt en burk bläckfisk och drack kaffe och startade en tvättmaskin.
Det kändes bra med "linimentet" på axeln för det var nog framförallt det det var. Ett liniment med metylsalicylat som aktiv substans.


Aktiva substanser enligt röda texten.

Jag missade en zoobutik igår som låg på andra sidan en mur vid den zoobutiken jag var vid. Men då har jag ju den kvar till idag. Den heter "Kiwoko" och verkar också vara en stor butikskedja.

Tvätten var klar 05:40 men då regnade det så jag fick ställa in torkställningen istället. Undvek att tända morgonrökelsen med en blöt tvätt hängande en meter därifrån även om jag var sugen.

Pysslade. Började packa lite för hemresan. Inventerade vad som behöver köpas för att ta med till Sverige. Det blir väldigt mycket shopping härnere som jag får ta de ekonomiska konsekvenserna av flera månader efteråt. 

La mig en stund eftersom klockan bara var 8:30. Somnade. 


Daniela ringde och väckte mig som tur var och jag åkte till Zoobutiken jag inte varit vid förut men den var inget att ha.


Denna dykare borde inte vara så svår att bygga om så den kan åstadkomma fisbubblor om man skulle vilja installera ett litet fisrör.. Det skulle nog vara lite effektfullt ändå.


Åkte sedan till KIA Motors och kollade Picanto. 




Provsatt för första gången också. Den är ju liten men jag är ju inte så stor själv heller. Felix skulle nog få det jobbigt i den bilen. Den jag provsatt var en 2018 års modell tror jag. Det har väl kanske inte hänt så mycket utseendemässigt men jag ska provköra och titta mer när jag kommer till Kristinehamn.

Jag kan mycket väl köpa en bil härnere från Sverige. Det skulle inte vara några problem bara jag har alla papper jag behöver för den spanska byråkratin men de har jag ju online.

När jag var klar promenerade jag bort till den indiska grossisten för att köpa med pickles hem.


Chutney i trekilosburkar.


Här är min hylla. De burkarna med den sorten jag helst ville köpa hade gått ut på datumet oktober 2023. Mitt andra alternativ skulle gå ut i april 2024 och så fort går inte ett kilo pickles åt i Sverige. Under min vistelse här denna gång har jag däremot ätit en hel burk. Jag får liksom hushålla med det sista nu innan jag åker hem. 


Jag köpte tre burkar ändå á 1 kg. Lite olika sorter faktiskt. Mixed picklesen får stå kvar här tills jag kommer nästa gång. Jag får ändå med mig tre andra burkar hem nu. De två gröna burkarna har jag inte provat förut. 13 € för 3 kg pickles.


Sedan åkte jag hemåt igen men jag hade ytterligare ett ärende till Storkinesen. Jag köpte en grenkontakt inför TV:ns ankomst.

Jag slank in på Pets world igen också.



De har en del enkla nano tank kits till helt ok priser.


Köpte en hävert i alla fall.

Åkte hem och värmde indiskt och bloggade fram tills aktuellt klockslag.

Slappade. Vek tvätt. Streamade blaj på datorn. Mulet en stund.

Jag började kolla på årets säsong av Farmen men det gick inte. Jag blev tvungen att avbryta i episod tre. Farmen har bara blivit sämre och sämre. De praktiska momenten har blivit så underordnade de sociala och de sätter ju ihop deltagare där det är redan på förhand är helt förutsättningslöst. Bara stockholmare med ankläppar och alfahannar. Någon som är lite bonnig och tillbakadragen. Jag får vänta tills norska Farmen börjar igen istället. Den är så mycket bättre än det här stockholmska konceptet.

Det blev inte mycket mer denna dag. Jag hade ont i axeln och fick nöja mig med att streama och läsa. Redan kl 17 är dagen normalt över för mig. Speciellt en sån dag när jag gått upp kl 4 och tvättat. Det var faktiskt sista tvätten denna resa. 

Då får jag hoppas att TV;:n kommer imorgon då. Jag blev väldigt nyfiken på Google-TV som omnämndes i kommentarerna på FB.


Inga kommentarer: