onsdag 10 januari 2024

Igår innan jag skulle lägga mig noterade jag att det luktade illa från soporna i köket. Mitt idoga mumsande på bläckfiskkonserver och de slattar som blir kvar däri bar troligen skulden. Jag tog soppåsen och passerade genom mitt tysta bostadsområde bland de nedsläckta husen och tänkte att det är här jag vill vara. En mild kväll i tystnad.

Jag avslutade kvällen med akvarietankar och smorde in mig med liniment. Jag letade reda på bruksanvisningen till TV:n på nätet. Tv:n som ska komma idag. Jag gillar att förbereda mig. Det stod mycket intressant i bruksanvisningen som ska bli roligt att utforska. Hur den är "röststyrd" så jag kan ropa till den att gå igång. Inte någon nödvändig funktion men lite rolig. Nästan lite som jag fantiserade om att framtiden skulle bli när jag var liten.

Vaknade kl 4 men somnade om till 6. Blev själaglad när jag insåg att kl var 6 för då kunde jag sprätta upp ur sängen som en stålfjäder utan betänkligheter. Fortfarande dras jag med betänkligheter runt just det att ligga kvar i sängen. Det känns inte ok att stiga upp så tidigt när jag inte behöver. En rest av den där jävla normen jag fått mig itutad hela livet. Jag tycktes ha haft en hyfsad axelnatt också.

Startade datorn för att se ett speciellt youtube-klipp om upprättande av ett nanoakvarium som jag tänkt allt mera på. Den modellen ska jag gå efter när jag kommer hem. Jag satt under tiden och antecknade vad som behöver köpas in inför den set-upen. Men det hade jag iofs redan gjort för några dagar sedan så listan var i stort sett komplett och redan inhandlad. Flera av sakerna ligger redan på ICA maxi i Kristinehamn och väntar nu. Det var inte meningen att det skulle bli så men en hel del grejar verkar ha kommit alldeles för tidigt. Jag beställde allt så det skulle finnas på på plats på söndagen den 14 januari.

Det enda jag saknar nu är svarta lavastenar. Och växter men växterna beställer jag så fort jag kommer hem. Eller åker över till Karlstad eller Karlskoga och köper beroende på om man kan få växter (och djur) skickade denna årstid eller ej.

Drack en kopp kaffe.

Kollade lite akvarieklipp, åt äggröra och beställde det sista inför akvarieuppstarten.

Jag skrev också på FB att jag gärna tog över gammal akvarieinredning så som stenar, grus och rötter om någon har stående i något förråd någonstans.

Idag fick jag en sammanställning av mitt ärende hos sjukvården jag nyttjat här i Spanien. SOS International har varit helt fantastiska att ha att göra med. Snabba telefonsvar på en gång om jag undrat något.

Givetvis strulade leveransen av TV och Chromecast. De hade varit här och försökt leverera men inte lyckats. Jag satt i en timma med någon sorts support men kl 12 visst jag fortfarande inget. De har startat ett "ärende". Gud vad skönt det ska bli att ha tillgång till bil så jag slipper förlita mig på det spanska lättsinnet. De skiter fullständigt i en. Det är den känslan jag får varje gång. 

Jag tog en tur med scootern ändå. Jag kan inte behöva sitta här när solen kom fram så fint och allt.


Jag tog en tur till stranden och plockade med mig två stenar. Jag tror inte jag får med dem hem denna gång eller om de ens ska med någon gång. Totalvikt 5,5 kg. Den stora var så porös så den föll delvis isär redan i påsen. Köpte mjölk på Carrefour på hemvägen. 

Ingen hade försökt kontakta mig angående leverans.


Halv fyra ringde de och var på gång. Strax före 5 var TV:n inne. 


Unpacking.


Uppställd.


Igångkörd. Jag hade tillgång till Youtube så jag satte på ett klipp med en känd influencer för att kolla.

Chromecasten fick jag ringa supporten om. Den kommer att levereras före kl 22 enligt den uppgiften jag fick. Jag kan casta TV från min iPhone men det blir ingen bra bildkvalitet. Jag börjar bli innerligt trött på spanjorerna nu tyvärr. Det ska bli skönt att slippa att ha med omöjliga människor att göra ett tag nu när jag kommer till Sverige.

Spelade Derek and the Dominoes på Spotify på TV:n medan jag väntade på Chromecasten. Trött!

Släpade iväg TV-emballaget till soptunnorna.

Satt och krånglade med TV:n när min älskade Felix ringde och hjälpte mig via FaceTime. Och vilken bild jag fick till!

Han rekommenderade Youtubeklippet "Costa Rica 4K". Där kunde jag verkligen få se TV:ns kvalitet. Testa själva!

Kl 21:43. Det blev ingen Chromecast idag. Nu orkar jag inte vänta längre.

Inga kommentarer: