lördag 13 januari 2024

Slutklämmen

Vaknade 03:30 och gick upp direkt. Ville inte missa en minut av den sista förmiddagen i lägenheten. Tog en stor lössnus. Det kom ingen Chromecast igår heller så idag ska jag avbeställa och få pengarna tillbaka. Jag får utforska Chromecastvärlden hemma istället. Den blir dyrare i Sverige.  Eller ta med min ena Apple-TV nästa gång. Denna dag stod slutstädning på schemat. Jag brukar inte vara så noga med det men den här gången ska jag göra det lite extra noga så det är fint när jag kommer i juni. 

Juni...

Jag kollade bilhyra första veckan i juni. 320 € hos Avis. Den enklare uthyrningsfirman som min vän Mary rekommenderade har ingen bil ledig då men veckan därpå hade kostat 200 €. Jag kan ändå inte boka innan jag vet flygdatum och har förankrat med min arbetsgivare. 

Gick och plockade hela förmiddagen men tänkte faktiskt också en hel det på allt det roliga som väntar när jag kommer hem. Att sätta upp ett litet pytteakvarium ska bli jätteroligt. Jag tänker mycket på det. Det mesta jag beställt har redan kommit också så det kommer att bli en rejäl last från Maxi och PEKÅS imorgon. 

Men att behöva lämna detta paradiset förefaller mig helt ofattbart.

Kl 8 var jag i stort sett färdig med en flyttstädning. Så här noga har jag aldrig städat här förut men det är för att jag tycker så mycket om lägenheten och att pyssla om den. Normalt brukar jag städa direkt när jag kommer hit men denna gång gör jag annorlunda.


Plockpackade lite i taget. Tömde vrå efter vrå på saker som ska med hem.


Sista frukosten kl 05:30.

Jag smög över till Petra på morgonen innan de vaknat därinne och fyllde bordet på hennes uteplats med citroner och lökar. Jag bruka ge henne mina grönsaker och oöppnade färskvaror när jag åker.


Scootern inställd i lägenheten och batteriet bortkopplat.

Lunch kl 10. Den indiska matlådan som var kvar.

Kl 11 var lägenheten klanderfritt rengjort från topp till tå och det var gott om tid kvar innan jag behövde lämna. Det blev någon timma framför akvarieporr på datorn innan jag lämnade.

Denna vintervistelse då? Hur var den? Den började med en veckas Covid och ont i axlarna. Förlorat smak och luktsinne. Sedan en resa till Gibraltar som jag lika gärna kunde varit utan. Apångest, dålig mat och rånförsök. Maten var så dålig att jag nästan var glad för mitt nedsatta smaksinne. Dagsregn en dag så jag satt på rummet.

Sedan allt krångel med alla leveranser när jag kom tillbaka till Torrevieja. Väntade fyra veckor på spishällen. Kyl och frys funkade någorlunda men skulle komma på förmiddagen men kom kvällen efter. Skåp från Leroy Merlin krånglade också. TV:n från Media Markt kom två dagar senare än utlovat och Chromecasten från samma företag kom inte alls. Vad gäller leveranser gäller genomgående att man får ointresserat och tillmötesgående. Det verkar alltid vara mitt eget fel att leveransen inte kommer fram. Har du angett rätt adress? Telefonnummer? Jag anger den enda adress jag vet. Den jag fått av föreningen när jag köpte mitt boende. Jag kan väl inte hitta på en egen adress men det har jag nästan behövt börja göra nu. Jag hade ett stort problem med en felaktig plats i Google Earth som jag fick Google att ändra. Det var flera i FB-gruppen vi har här som tackade mig när jag malligt berättade vad jag gjort. Alla som bor här har haft problem med det under åren. Beställt taxi till mer kända platser i närheten och gått dit istället för säkerhets skull.

Fick väldigt ont i hela axelpartiet efter morgonens städningsansträngning. Nu ska det krånglas med väskor några omgångar också men det kommer att gå bra.

12:20 lämnade jag lägenheten, stängde av strömmen och vattnet och gick jag iväg mot busshållplatsen för att åka buss in till stan och den lilla bussterminalen.

Själva hemresan skildras imorgon kväll.

Inga kommentarer: