måndag 8 januari 2024

Kyligt

Bra natt faktiskt. Det har inte blåst så mycket. Vaknade kl 7 och insåg att klockan var ovanligt mycket. Kände iver inför dagen och gick inte tillbaka till sängen igen efter morgonpissen. Satte på kaffe, startade dagens blogginlägg, började planera lite för dagen. Ska åka runt och kolla lite efter några lämpliga lavastenar idag.
Måste fylla på blogginläggen allteftersom då det börjar göra ont efter en kort stund vid tangentbordet.

Kollade biluthyrning på morgonen. Vid sidan av de stora uthyrardrakarna finns det förstås andra. Mary tipsade om en som Dalevis med flera har väldigt god erfarenhet av i går. Lite äldre fordon. Överlämning vid flygplatsen, fullförsäkring ingår, fria mil och bensin för 20 € i tanken. Ingen kontroll av microrepor varken före eller efter.

Jag räknade på hyra hela sommarvistelsen och det skulle landa på drygt 1 000 €. Eftersom jag inte bokat flygbiljetter än kan jag heller inte veta mellan vilka datum jag behöver bil. Så bokning kan inte genomföras nu.

Jag börjar få aviseringar från Postnord nu att akvarieprylar är på väg till kapellet. Det finns t o m redan ett paket att hämta där tydligen. En påse kvartssand som jag lika gärna kunnat grävt upp någonstans själv även om det inte är riktigt tillåtet. Men ett kilo eller två liksom...


Kvart i tio åkte jag till Pets world. Väldig trafik och jag höll inte på att ta mig igenom första rondellen. Stod grensle och frös jättelänge. Det blåser iskallt även idag. 

På Pets world var det mest hund och katt men de hade en liten gång med akvarietillbehör. 



Överkomliga priser faktiskt. Mest terrarier på denna hylla. Denna hobbyperiod ska inte behöva bli så kostsam att få överstökad.


Färdiga kit fanns också. 

Men jag blev ändå lite besviken på att jag inte såg varken djur eller växter i varuhuset så jag frågade.

-Upstairs, svarade butiksbiträdet så jag gick upp.


Gruset i mitten alltså... Men nej - jag ska inte bygga upp ett Tutti-Frutti-tivoli. Men kanske ett lila gruskorn på en annars vit eller svart bädd. Bara för att. Här är jag ju i en ytterligare sådan situation att jag kan skita fullständigt i vad min omvärld tycker. Vill jag ha en dykare på bottnen som det kommer bubblor ur röven på så sätter jag bara in en sån.


Där fanns en del. Inte så mycket spektakulära fiskar, inga räkor men några små kräftor. 


Voljärer i mängder. Tänk vad vackert bakgrundsljud. Många har kanariefåglar på sina balkonger nere på stan och det låter fint när man går där.


Men även smådjursburar.


Zebrafinkar och en städerska. Henne skulle jag inte vilja ha med på köpet.

Jag tänkte att jag ville ha med något härifrån i alla fall till Sverige så jag köpte en burk räkmat och en liten rotbit.



Sedan åkte jag till Carrefour och köpte mjölk och bläckfisk. Jag börjar köpa på mig lite saker som ska med till Sverige nu.


Sådana här bläckfiskkonserver äter jag dagligen. 


Öppnar burken och saltar och äter med sked. Minst en varje dag som ett perfekt mellanmål.
Satt i inglasningen och försökte få upp värmen och njöt av mina första akvarietillbehör.

Efter lite indisk mat, en tupplur och värme var jag redo för en ny tur.

Jag åkte upp och hälsade på en vän som heter Daniela. Vi har aldrig träffats förut. Vi har pratat Torrevieja ibland på Messenger bara. Daniela kommer från Stockholm och är mor till Josefin Thunder.

Daniela och jag är på liknande platser i våra liv. Det är alltid intressant hur likasinnade resonerar om sin egen framtid. Man får alltid med sig något ur de samtalen. Hon bor fint och stilla lite norr om mig. 5 minuter med scootern. Vi ska träffas igen någon dag. Hon ska komma hit och kolla mitt boende vid tillfälle också. 


Då hon hört om mina axelproblem gav hon mig en värksalva som hon köpt i Thailand. Riktigt "dunder" enligt henne. Det ska bli roligt att prova sedan.

Vi satt där några timmar i lä i solen. Sedan åkte jag hem men före det tog jag en liten tur i parkområdet bakom hennes område. Jag kollade om jag kunde hitta några stenar jag kan ha i akvariet.


Jag tog med en mest på måfå för att se hur den ser ut under vatten. Jag ska kolla lite mer på andra ställen också någon dag. Det finns t ex "rödare" bergarter här också. Spännande.

Jag körde hem och stekte prefabricerade hamburgare som jag hade kvar. Jag äter ur kyl och frys nu. Jag var sugen på mina bläckfiskringar men jag prioriterade att få i mig hamburgaren istället.

Idag fick jag mail från Media Markt att min TV och min Chromecast levereras redan idag. Jag trodde nog inte så mycket på det eftersom jag vet hur det brukar gå. Senare fick jag besked att den kommer den 9:onde istället. Men inte ens det är säkert. Jag förstår inte hur svår det ska vara att hålla ordning på saker och ge rimliga besked till kunder.

Kolla här:


Så här såg mailet ut. Jag tror nog att runt 50 % av de som beställer från Media Markt i Torrevieja hellre vill ha beskeden på engelska (ELLER MÖJLIGHET ATT VÄLJA). Det är nästan bara turister där vad jag tycker mig märka. Men jag ska inte vara den som är den. Jag kopierar texten till google translate.

Min blå markering ovan avser ett ordernummer som inte stämmer. Min order heter: 207638256 och 207657203Det ena ordernumret stämmer och det är orden på Chromecasten.

När jag översätter mailet i Google translate blir det så här:

Vad hände vid översättningen då? Det verkar inte vara Media Markts fel att datumformaten ändras.

De har ju ett datumformat som är förvirrande för oss men det kan jag acceptera. Det är bara att lära sig deras sätt. De skriver datum mm-dd-åå och vi skriver ju åå-mm-dd.

I den första meningen framgår det ju att min leverans ska ske den 9 januari 2024.
I den andra meningen står det att jag kan spåra min försändelse från den 8 januari 2024. Men det var inte så jag tolkade det när jag läste det först. Men va i helvete tänkte jag! Är det försenat till den 1 september eller...

Men jag förstod sedan att det var datumformatets som ändrats.
Innan översättningen var datumformatet konsekvent. Tveksamt om datumet ändrats till 2008-01-24. Jag fick möjlighet att välja hur jag ville hantera förändringen och klickade i detta:


Men jag tror inte det kommer att funka ändå. Jag vet ju inte ens vad leveransen innehåller. Det verkar ju inte vara den TV:n jag beställt i alla fall. Den 13 januari åker jag hem och får jag ingen leverans innan dess måste jag låta köpet gå tillbaka. Så hände med min kyl/frys. Även spishällen hade liknande problematik. Båda gångerna har det handlat om Carrefour. Carrefour har också blandat ihop ordrar med andras. De hävdade t ex att jag köpt en dammsugare där enligt deras register men det har jag inte gjort. Den köpte jag på Alcampo och det var inte heller samma märke (förstås).

Leroy Merlin, Alcampo och ElectroSALOMÉ har det bara krånglat mindre med. Men krånglat har det alltid gjort. Och kommer nog troligen alltid att göra. Fasar för att köpa bil härnere lite.

Hoppas vädret blir hyfsat imorgon nu. Det behöver bli varmare för att axeln ska funka. Av den anledningen fasar jag ju förstås för kylan därhemma till helgen när jag oundvikligen måste möta den igen.

Inga kommentarer: