fredag 28 juni 2024

En chorizo med mos, tack!

Mulen morgon. Sista arbetsdagen denna gång. Jag lade mig tidigt igår och läste. "Morgonstjärnan" av Knausgård erbjuder väldigt bra läsning. Jag somnade sent ändå. Tänkte mycket intressanta tankar som gjorde att jag ville fortsätta att tänka. Tankarna handlade mycket om Felix och hans nya epok i hans liv. När han flyttar hemifrån för första gången med mera. Men han är verkligen redo för det. Han kommer få en bra tid i Göteborg.

Tankarna på att sälja kapellet snurrade också i huvudet. Jag tror jag ska lägga ut det som "kommande objekt" och se hur intresset blir. 

Sivan kom också upp i tankarna. Hur jag ska göra med henne nu. I höst måste beslut tas. Jag ser helst att någon tar över denna underbara lilla kattfröken. Jag vill helst inte låta avliva henne. Hon är ju så frisk och fin. Om någon jag känner läser detta skulle vilja ta över henne skulle jag bli jätteglad. Kontakta mig bara så löser vi det i höst.

Skrev klart en rapport på förmiddagen och skickade ut till miljöcheferna. Jag ser fram emot morgondagen och kommande veckor då min sommarsemester började idag. Jag har redan planer för min vintervistelse här också. Har spånat på datumen 9 november till 12 januari. Någonstans i det häradet hamnar jag nog.

Beställde en klotgrill och en ny tonerkassett till min gamla laserskrivare jag har härnere. Beställning via Amazon.es och jag ska få varorna på måndag. 


Jag och nabojenta åkte och handlade på Carrefour efter jobbet. Jag köpte på mig lite grillkol inför förvärvande av klotgrill. Det är en sådan sak som är svår för mig att frakta på scootern.

Jag köpte potatis också eftersom jag tänkte göra mos för första gången i Spanien. 

Denna hittade jag i mina kökslådor också. Det var ju bra. Jag visste inte att jag hade en sån.

En väldigt varm dag idag. Över 31 grader i skuggan. Tryckande värme. 29 grader i poolen fortsatt.


Lagade jättegott mos och åt chorizo till. Det blev mycket mos. Här har jag sex portioner mos att njuta av den kommande tiden. Det blev chorizo över också så det blir till lunch imorgon.

Det fläktar lite i den kvava luften ikväll. Jag längtar till min bok. Och jag är en fri man några veckor.


Inga kommentarer: