lördag 22 juni 2024

Skönheten med att inte delta

Skönheten med att inte delta i alla evenemang man har möjlighet att delta i. Med åldern blir man tryggare i sig själv och tryggare i förhållande till andra. Då kan man unna sig att tacka nej till inbjudningar. Och ändå veta att man blir inbjuden igen. I ett sådant stabilt sammanhang befinner jag mig nu. Jag tackade nej till "en kväll på stan". Det var ett enkelt val. Jag är inte sugen på alkohol och jag orkar inte med stimmiga restauranger. Dessuton planeras ett jättefyrverkeri i kväll som det ska bli jätteskönt att missa. JOMO (Joy of missing out).


I morse åkte jag och grannen till klädoutletten Moda city för att jag behövde byta en av Hawaiiskjortorna jag köpte igår. Sedan åkte vi till färgaffären och köpte mer färg. Det var väldigt varmt idag. Drygt 30 grader och jag orkade inte vara så mycket i solen. Jag var dessutom i solen hela dagen igår så jag behövde vila huden lite. Jag låg ändå en stund innan jag gick till poolen och svalkade mig. Den termometern som Felix och jag hängde på ena trappstegen ner i vattnet var borta. Den låg på botten nedanför så jag tog upp den. Snöret hade gått av. Det verkade som det gått av förut också eftersom det var ihopknutet på ett sätt som inte jag gjort. Jag knöt fast den med en pålstek i varje ände när jag satt upp den 2022.


Idag försåg jag termometern med ett nytt snöre. Ett lite grövre snöre men jag använde en pålstek i var ände denna gång också. Det ska bli intressant att se om detta nya snöre håller tills jag gått i pension. Om det har lika lång livslängd som det vita originalsnöret borde det hålla till 2026. Hoppas det håller till 2027 när jag är en fri man.

Inga kommentarer: