söndag 30 juni 2024

Mygg

Det är en annan sorts mygg som dominerar luftrummet här nu än vad det var den första tiden. De nya attackerar även i brännande solsken. Normalt blåser de bort i vinden men igår när det var så stilla blev jag ganska hårt ansatt av dem. De har heller inget pigment utan är i det närmaste färglösa. Som små myggspöken som kommer iiii:ande.

Jag försov mig idag. Eftersom jag tog en väl tilltagen siesta igår kunde jag omöjligt somna i natt. Vi skulle ju åka till en marknad kl 8:30 men hon ringde och väckte mig 8:50. Nåja, vi kom iväg i alla fall. 


Marknaden låg norrut. Väster om 905:an lite norr om Quesada. När jag letade efter platsen på google maps sedan så hittade jag den inte. Den var stor som fredagsmarknaden ungefär och det var sig likt. Det fanns lite mera "saker" här. Inte bara kläder och grönsaker som på fredagsmarknaden.


Magnetarmband och skit mot artros och allehanda sjukdomar. Jag ger mig faan på att de hade ormolja också.

Tro mig eller ej men vuxna män går klädda i sånt här överallt.


Jag blev hungrig ganska snart och satte mig på en servering och beställde in en halvmeterskorv och en kaffe. Korven var spicy och jättegod.


Maj-Lill ville ta en selfie och jag var tvungen att åbäka mig förstås...

En väldigt varm dag igen men när vi kom hem igen tog jag scootern och körde så jag fick lite skön fartvind. Åkte till Carrefour och handlade lite. Skönt bland kyldiskarna därinne. 

Sedan blev det sol och bad ett par timmar. Kl 17 träffade jag övriga Kristinehamnare för att spela lite boule. Vi träffades i mitt grannskap denna gång.

Stilstudier.
Stefan Dalevi.
Eddie.
Per i Strand.

Efter boulen gick vi till Mason Gallea och åt.


Jag tog fish and chips. Okej men absolut inget mer.

Iskall god öl.

När måltiden var slut och det passade i olika fotbollspauser åkte vi hem till Björn och Helena.


Där bjöds på både tårta och förfriskningar. Jag hoppade tårtan och ägnade mig åt förfriskningarna. Kapsylen återkallade också minnen.

Vilket underbart gäng!

De skjutsade hem mig sedan och jag satte mig och pratade med mina grannar Ann och Åsa som skulle flyga hem imorgon kl 05:00. Jag tyckte synd om dem.

Skönt att komma hem. Nu får det vara nog med utsvävningar på ett tag.

Inga kommentarer: