söndag 2 juni 2024

Framme


Efter en lång resdag sitter jag nu här i mitt lilla gömställe. Resdagen var ganska jobbig. Mycket folk överallt och bland alla vuxna människor vimlade det av småbarn som sprang, lekte och skrek.

Jag kom med sista bussen från flygplatsen. Det var inte alla som gjorde det och en hel del folk stod kvar på plattformen när bussen åkte. De var vansinniga förstås. Barnfamiljer och äldre. En del hade redan lastat in sina väskor i bussen och fick ta ut dem igen. Jag gick förbi allihop eftersom jag hade förköp. Vi var en handfull som tänkt på det innan. Jag hade läst någonstans på nätet att det funkar så redan inför min första resa hit och sedan dess ser jag till att skriva ut en biljett redan hemma.

Jag kom till lägenheten ca 22:30 och började genast packa upp. Jag höll på till 00:30 innan jag la mig och läste Ulf Lundells "Vardagar 7" som jag sparat till detta tillfälle. En pappersbok dessutom. Jag köper nästan bara digitala böcker nu men ingenting slår faktiskt pappersformatet.


Allt såg bra ut i lägenheten när jag kom förutom förekomsten av två döda kackerlackor. 


Till kvällsmat fick det bli en burk bläckfisk med salt. Det fanns inte så mycket annat att välja på. Jag somnade jättegott när de båda väskorna var tömda och undanställda.

Vaknade 06:30 och ivrade mig upp. Jag fortsatte att göra iordning lägenheten inför mitt boende. 


Ställde ut mina stackars trädgårdsmöbler och gick till brevlådan och hämtade mitt poolkort som områdesansvarig lagt där. 


Jag hade tappat bort mitt första och fick snällt betala 40€ för ett nytt. Sedan startade jag en tvättmaskin.

Jag hade egentligen tänkt åka till citronmarknaden men det får vänta. Jag vill komma igång i lägenheten så fort som möjligt och kunna ta mig iväg till Carrefour och handla.

Inga kommentarer: