tisdag 4 juni 2024

Rice and beans

Gick upp kl 5 och startade datorn. Kollade runt lite på FB. Sopade uteplatsen och "städade" gräsmattan framför från torra palmblad. Folk tycks inte riktigt bry sig om hur det ser ut på området. Ibland ligger trasiga reklamblad på gräsmattan. Jag städar bort sådant direkt. Jag var klar med städningen före kl 7 och då hade jag också ätit frukost och lyssnat på ett avsnitt av filosofiska rummet.

Jag kollade lite på baksidan inför målning där. Det är fyra olika kulörer som är "godkända" inom området. Jag och min norska granne skulle ju dela på färg och måla i år men hon har en annan kulör på sin baksida. Nästa gång jag är ute och åker scooter ska jag parkera den på ett annat ställe så den är ur vägen för förarbete och målning.


Åt frukost i inglasningen och avslutade med solvarma tomatskivor med örtsalt på. Jag satt och väntade på att klockan skulle närma sig 10 ut till La Zenia boulevard och kolla in lite grejer jag tänkt köpa. Klockan 8:30 tittade jag på datorns klocka och den var 9:30. Då förstod jag att jag glömt ställa om väggklockan sedan i vintras. Jag gick alltså upp 6 i morse. Jag gjorde mig i ordning så smått och åkte till La Zenia. För första gången vågade jag åka 332:an dit (motorväg) men det gick bra. Jag låg i 70.


Jag gick runt bland butikerna men insåg ganska snart att det inte pågår några reor just nu och då handlar jag inga kläder. 


Barnen roar sig i fonänerna. Det var riktigt varmt att gå därute idag. Jag gick till Conforama och tittade efter ett bord som jag tänkt köpa. Det skulle komma in i butiken på onsdag och om jag ville ha det hemkört behövde jag betala 30 €. Jag tänkte att jag och Sven kanske kan hämta det när han kommer ner på lördag. För så blev det. Min vän Sven kommer alltså ner på lördag och blir kvar till nästa söndag. Han kommer att ha bil hela veckan så vi kan hämta lite större saker för en gång skull. Ett parasoll behöver jag också.


Jag gick in på Alcampo och köpte mig en macka och dryck och satte mig på en bänk och åt. Provade Kombucha som jag aldrig druckit förut. Det var gott.


Jag åkte hemåt sedan och svängde in till en indisk speceriaffär i Punta Prima och köpte ris, chutney och en sorts indisk sötsak jag inte provat förut. Det smakade precis som jag trodde. Mandel...Halwa...socker.


Riktigt gott var det i alla fall. Väldigt sött.

Jag stannade till vid en grönsaksaffär inne i stan och köpte koriander och citroner och sedan åkte jag hem.


Nu hade jag alla ingredienser så jag kunde göra en "Rice and beans" igen i mitt minimala kök. 


Jättegod och jag fick en stor portion till imorgon också och fyra matlådor som jag frös ner.

Jag la mig och solade när jag kom hem och lyssnade på flera avsnitt av "Filosofiska rummet". Tog ett dopp i poolen och slappade. Satt i skuggan och läste en stund.

Inga kommentarer: