måndag 13 december 2021

Andra heldagen

Jag sover väldigt gott här trots att det är väldigt kallt. Eller kanske just därför. Jag gick upp kl 06:30 och klädde på mig mysbyxor och hoodie. Idag är det lucia i Sverige. En lucia utan luciatåg troligen för andra året i rad. Idag var också den första "arbetsdagen" på boken jag ska skriva. 

Jag började skriva lite innan jag gick ut på min promenad. 


Det gryr runt halv åtta och efter en rejäl frukost gick jag åt samma håll som igår. Jag gick längs stranden betydligt längre än igår. 


Jag kom fram till ett band som transporterade salt ner till hamnen och båtarna. Bandet gjorde en liten uppförsbacke och tömde bandet över en sikt ner till ett nytt band som tog det ännu längre ut på kajen. Jag såg två konstiga steglitser i ett buskage vid kajen. De såg ut som våra steglitser men verkade ha lite andra färger men samma teckning. Jag såg dem bara flyktigt så jag är inte riktigt säker.


Sedan kom jag till en bro över ett brett avvattningsdike från inlandet. Detta är säkert helt tomt på somrarna och fylls på snabbt vid nederbörd.


Vid varje fri yta som den här ligger det sopor.


En liten park för katter. Det var flera skygga katter i den lilla parken. Någon hade ställt ut skålar med mat. Det verkade vara en organiserad åtgärd. De hade små krypin också där de låg.

Den här platsen är nog känd för de flesta som varit i Torrevieja.


En stor öppen yta att samlas runt. Jag kan tänka mig att det kommer att vara en del folk här på nyår t ex. Men inte jag och "L".


Jag satte mig en stund.


Här är det nog en väldig kommers på sommaren. Inte nu.


Här ensam på en bänk sitter "La bella Lola" och väntar på sin make som är ute till havs. Lite som hon som står vid Sjöfartsmuséet i Göteborg och blickar ut. Jag satte på Lola mina glasögon.


Jag tar alltid ett julkort till inspektörerna och cheferna på miljökontoren och länsstyrelserna och så här blev årets julkort från Miljösamverkan Värmlands och Örebro län.


Det här är dessvärre ingen ovanlig syn. Dessa trampminor finns överallt.

Då är det här desto vackrare.


Papegojblomma kanske? Eller pelikan?


Hittade detta skira vackra bladverk också.


Och en lila bil.

Jag gick in på samma affär som igår och köpte mina fyra mandariner idag igen. Det blev en god lättlunch efter tre timmars gångutflykt. Fyra mandariner för 10:-. Dessutom var de svala, söta och goda.

Jag solade en timma mitt på dagen igen. Jag får ju passa på att njuta av värmen. Idag gick jag i shorts och hoddie. Kl 10:30 åkte hoddien av. Sedan är det t-tröja som gäller fram till kl 18 ungefär då hoddien behövs igen.

Mannen härunder började inte skrika på sin hund förrän vid lunch. Jag såg honom när han var ute och jag ropade -Hola! Vi vinkade kort till varandra och log båda två.
Jag satte mig sedan för att skriva på min bok. Jag skrev lite om barndomen i ett par timmar och lyssnade på mer musik av Pekka Pohjola. 

Någon började gå runt med lövblås på innergården så jag behövde fly härifrån ett tag på eftermiddagen. Jag gick till Aldi och köpte nytt bröd och lite pesto. Idag hade jag kameran med mig och tänkte passa på att fotografera den galande tuppen.


Här är rondellen där han bor.


Och här är han i egen hög person.


På vägen därifrån hittade jag en annan tupp med lite hönor runt omkring sig. Denna kom och mötte mig på trottoaren.

Jag fick se en härfågel och en rödstjärt också. Rödstjärt har jag inte sett på 20 år.

Jag gick tillbaka till en liten restaurang där jag tog en öl i går. Men nu beställde jag mat också.

Och vilken mat sedan!


Fyra små rätter á ca 25:-. Restaurangen hette Maracay och hade några få bord. Det verkar vara ett ganska nytt ställe. Det finns ännu inte med på Google-maps. Tyvärr tog de inte betalkort.


Varmt bröd och vitlökssmör färgat med bläckfiskbläck.


De två första räkrätterna.


De andra två. Den till vänster var den som hette något med "Sepia", Även den färgad med bläckfiskbläck.

Det var utsökt gott och det räckte gott som middag.

När jag kom hem mötte jag en granne i trappen. Jag presenterade mig som "Eddie" och hon presenterade sig med sitt namn som jag inte kunde urskilja under hennes munskydd. Jag försökte förklara att jag var vän till familjen som hade grannlägenheten. Då mätte hon med handen från golvet och menade att det är normalt barn där. Jag nickade och vi sa adjö.

Jag var hemma igen ca 18:30 och nu är även denna dag till ända. Det ska inte dröja innan jag går och lägger mig och läser.

Inga kommentarer: