fredag 3 december 2021

Ingenting verkar gå min väg nu

De senaste dagarna har inget gått min väg. Jag väntar på en systemkamera som jag köpt på Blocket och som jag väldigt gärna skulle ha med mig ner till Spanien. Paketet är inlämnat i Uppsala kl 20:34 den 30 november. På morgonen idag såg jag att paketet skickades från terminal i Stockholm kl 9:52 idag. Då kan jag nog inte räkna med att få paketet innan helgen tyvärr.

Jag har dessutom visat ett intresse för ett annat tillbehör till kameran på Blocket och kontaktat säljaren men hon är nästan omöjlig att få kontakt med. I går kväll var affären i stort sett klar men sedan försvann hon igen. Affären gjordes upp nu på morgonen och den ska också gå med Schenker så jag får verkligen hoppas att den försändelsen blir smidigare. Det paketet lämnades in i Stockholm kl 10:34 idag.

På en site som spanska staten har står följande att läsa: "If you come from a HIGH RISK country (list of risk countries/areas), at the health controls on arrival in Spain you will have to present, regardless of having a vaccination or recovery certificate, your SpTH QR code together with a SARS-CoV-2 diagnostic test certificate, with a negative result."

Sverige är ett högriskland (tydligen) så det tycks som om jag - förutom covidbevis och SpTH QR-kod - även behöver ett färskt test på att jag inte är sjuk. SpTH QR-kod får man om man gör en hälsodeklarartion tidigast 48 timmar innan ankomst så det är inget problem. PCR-test verkar man inte kunna göra i Kristinehamn. Jag vet inte ens vilket test som avses (SARS-CoV-2 diagnostic test certificate). Är det ett PCR-test eller...

Det går inte att göra sådana tester  i Kristinehamn. Inte vad jag kan hitta i alla fall. Varnumhälsan utför det men inte på privatpersoner. När jag ringde till Varnumshälsan presenterade sig människan i andra änden och jag kände igen henne direkt. Dels på namnet men framförallt på rösten. En röst jag inte hört sedan högstadiet. Vilken fantastisk apparat hjärnan är. Som har lagrat ett röstminne i 40 år. 

Jag är med i en FB-grupp för svenskar i Torrevieja. Det var där jag såg länken till spanska hälsomyndighetens sida som jag klistrade in ovan. Jag har nu två gånger ställt frågan i gruppen om någon vet vad för prov som avses. Min kommentar/fråga försvinner så fort jag lagt in den. Det har hänt två gånger nu och jag har frågat gruppens admin om varför. Men får inget svar. Han har censurerat mig förut av helt orimliga skäl och jag tror han har ett horn i sidan till mig.


Idag fick jag i alla fall paket från Amazon. Tyvärr förtar allt annat krångel glädjen med det paketet. Jag försöker ändå knuffa bort problemet eftersom jag inte kan göra något åt det men det irriterar mig ändå lite. Paketet innehöll några nya akrylfärger och lite annat smått och gott till min ateljé. Jag väntar på ytterligare två paket från Amazon som innehåller tillbehör till den nya kameran som försvunnit. Men med de nya kulörerna jag fick kommer ingenting kunna bli fel.

Sivan har en ny egenhet hon lagt sig till med. Varje gång hon dricker vatten skakar hon av framtassarna som om hon blivit blöt. Det får till följd att hon skvätter ut vattnet ur vattenskålen på golvet. Vattenskålen är av metall och varje gång det händer, skramlar det till och jag hoppar högt här i min tysta värld.

När det hade blivit mörkt på eftermiddagen och arbetsveckan var över gick jag upp och satte mig för att testa mina nya färger. Men jag tycker det är svårt. Färgerna täcker inte så mycket som jag vill. Det blir bara ett tunt utsmetat lager av färgen där jag varit med penseln. Den ljusare rosa färgen i mitten t ex. Den täcker inte som jag vill.


Jag får nog prata med Karin om det. Jag vet ju att underlagets färg har betydelse för nästa lager men här är det som om jag spätt ut vissa kulörer med vatten. Jag inser att jag har ganska mjuka penslar. Karin föredrar hårda. Det kanske spelar roll. det känns emellertid som om det skulle bli ännu svårare att få färgen att släppa från penselborsten med en styvare pensel. Jag har försökt få till skarpa kanter men det är också svårt. Jag klippte ut en pappbit och maskerade med och då var det lättare.

Det är inte så lätt detta men jag ska fortsätta. Jag provar mig fram ett tag till innan jag får för mig att försöka skapa en målning som jag har i skallen. Det här försöket är bara för att se hur färgen beter sig.

Jag testade också en svart "akrylpenna" som jag fick i dag. Det blev inte heller som jag tänkt mig. Jag hade föreställt mig att jag skulle kunna måla tunna svarta linjer med den men det blev alldeles för tjockt.

Om en vecka är jag förhoppningsvis på ett hotell vid Arlanda och beställer väckning av receptionisten kl 03:30 dagen efter. En vecka är ganska lång och det hinner nog tyvärr hända mycket innan dess. För min egen del tror jag att jag har ett ganska starkt skydd mot Covid nu. Därför är jag inte särskilt orolig att få det igen. Den nya virusvarianten verkar ändå vara något jag behöver förhålla mig till. Restriktionerna inom Sverige förstärks också nu.

Jag får nog tillbringa helgen med att se youtubeklipp om den nya kamerans inställningar. Det hade ju varit trevligt att ha den här på skrivbordet då men jag blir tyvärr tvungen att vänta.

Jag har en kompis här i stan som har en sådan kamera jag köpt. Faktiskt berodde mitt köp på att han talat sig så varm om den. Jag kanske ska kontakta honom i helgen för att få känna på den.

Inga kommentarer: