söndag 26 december 2021

Ett kort men kärt möte

Dagens smaklöshet.


Den här "installationen" har redan skymtat fram i ett tidigare inlägg.

Igår kväll gick jag ut igen för att ta mig en öl eller två men när jag kom ner till restaurangerna ångrade jag mig och gick hem igen. Jag öppnade en öl hemmavid istället. Just som jag knäppte upp den ringde det på dörren. Jag hade fasat lite för att grannen skulle knacka på och tacka för godiset och precis så blev det också. Där stod hon med sin make som jag inte ens visste fanns. Och en flaska vin.


De var så glada och tacksamma och bockade båda två med sina fina färgglada munskydd. Så otroligt gulligt gjort. En fin gest mellan två folkslag som vistas i denna tid på jorden samtidigt.


De hade också gett sig på en översättning till mig som tack. Den där lappen ska jag spara.

När jag druckit mina sex San Miguel åt jag en tallrik kapris igen.


Det är ju så ofattbart gott.

Det här är en annan böjelse jag har tyvärr. Jag skäms nästan för att visa men socker, smak- och färgämne och gelatin tycker jag också kan vara gott. Jag passar på att köpa när ingen ser. Som att köpa kondomer nästan.


Usch vad gott!


Gissa om det är sött. Det är till och med vackert att titta på. Det är också skönt att ha det i munnen. Lite kallt och man fördelar det med tungan upp mot gommen. 

Tänder behövs inte. Det är skönt att svälja det också.

Efter en frukost i sakta mak pratade jag med Felix lite. Jag hade inga planer direkt för denna dag. Jag misstänkte att det mesta var stängt. På tisdag ska jag i alla fall åka med en mäklare och titta på tre boenden. Det ska bli intressant även om det är lite för tidigt för det egentligen. Men jag behöver nog träna på det. Jag skulle helst av allt vilja slippa att ha en bil härnere. Det fungerar att åka buss även om de går lite hur som haver och man får alltid stå och vänta länge innan de kommer. En bil tror jag får vara någorlunda ifred för skadegörelse och stöld men det måste vara väldigt svårt att hitta parkering. Jag skulle ju aldrig försöka mig på att parkera inne i stan i alla fall.

Motorcykel, vespa eller vanlig trampcykel måste vara det bästa. Nackdelen är att tvåhjulingar inte verkar få vara ifred. Cyklar är hopplöst tydligen. Motorcyklar och vespor tror jag går att skydda lite bättre. Många åker elsparkcyklar härnere också men det ser jag inte som ett alternativ för längre sträckor.

Förutsättningarna för att kunna skydda sitt fordon skiljer sig också från olika boenden. Där jag bor nu t ex är det förbjudet att parkera cyklar och andra tvåhjulingar inom det grindförsedda området. Det betyder att man skulle få parkera utanför. En cykel skulle man till nöds kunna släpa in och ställa i trapphuset men det skulle knappast fungera om fler än en cykel stod där. Att ta med cykeln upp går heller inte i det trånga trapphuset och det finns heller ingen plats att ha den inne i lägenheten.

Motorcykel eller vespa skulle få stå bland bilarna på gatan. Vissa lägenhetshus har garage. Där skulle det gå att ha en liten tyngre tvåhjuling. Många radhus har en liten förgård med grind. Där skulle man också kunna ha en MC eller vespa eftersom den är för tung att lyfta ut. Cykel står inte mer skyddad där än ute på gatan. Många av radhusens förgårdar ligger ett par trappsteg upp från gatunivån. Då skulle man få bygga en liten ramp. Det är ok att göra också men olika regler gäller för äldre hus och för nya. Vid nya hus får man som regel inte ändra på någonting så en ramp där kan man inte bygga.


Så här ser det vanligen ut i bostadskvarteren. Här t ex skulle det ju gå fint att ställa in en vespa.

Flera tvåhjulingsägare kanske kan gå ihop och hyra ett bilgarage men de garagen är väldigt ovanliga. Jag har börjat titta efter sådana men har hittills inte sett något. Om de inte ligger ihopbyggda med ett bostadshus vill säga. Det får ju inte bli för krångligt heller genom att förvara sitt fordon alltför långt ifrån där man bor. Eller så att man känner att man stör när man ska ta ut sin vespa ur deras garage.

Jag gick till "Europaparken" och satte mig en stund. 

Jag tittade på folk och lite fåglar. Jag såg en nässelfjäril också. Det var säkert 20 grader idag men lite mulet. 

Ett fototest med teleobjektivet.

Alla parkbänkar är lätt framåtlutande. Inte bara de i den här parken. Likaså vid busshållplatserna. Kanske för att det ska vara svårt att ligga på dem. Jag vet inte.

I Europaparken finns en miniatyr av Europa. När man ser den i verkligheten förstår man inte grejen med den alls. På kartan framträder den i alla fall.

Jag gick ner på stan för att försöka hitta någon indisk restaurang. Hittills har jag bara sett denna i stan.

De har t o m murat igen den så den är det nog ingen idé att hoppas på.

Jag gick ner och tog en likadan kebab som igår istället. Sedan satte jag mig vid strandpromenaden och tittade på folk. Mycket finklädda människor även idag och alla uteserveringarna efter strandpromenaden var fulla av folk.

En vinterbadare också.

Badande barn.

En vacker hibiskus. De flesta är röda, gula eller brandgula men den här var extra fin.

Det kom killar i våtdräkter och simfenor under armen och harpuner upp från havet och gick inåt stan.

Efter att ha suttit en stund och gått en stund gick jag upp till busshållplatsen och tog bussen hem.

En stillsam hemmakväll med läsning som vanligt.

Inga kommentarer: