torsdag 9 december 2021

I år bryter vi mot traditionerna i kapellet

Normalt brukar Felix och jag spela Bingolotto på kvällen före julafton. Det har vi gjort i alla år sedan 2009. Men i år blir det inget. Jag ska ju inte vara hemma i jul och det känns faktiskt lite konstigt. Vi har också alltid vaknat tillsammans på julaftons morgon och ätit frukost med skinksmörgås och Must. Felix har fått en julklapp på morgonen. Sedan har vi åkt till Smedby och ätit jullunch med hans mamma. Jag har haft med några sillinläggningar. Hon har gjort goda köttbullar och stekt prinskorv. Därefter har jag åkt hem. Proppmätt och lagt mig i sängen för att läsa och lyssna på jultrafiken ute på 26:an. Jag har legat och tänkt på hur de har det i sina bilar när de kör på 26:an. Om de har haft värmen på och om de haft bagaget fullt med paket. Om de är stressade och irriterade. Om de hellre varit hemma.

Jag har haft nog med julaftnar och juldagar när det förväntats något av mig som jag inte vill. Så blir det aldrig mer och det är jag väldigt trygg i. Men uppesittarkvällen och julaftonsmorgonen kommer jag att sakna.

Väl nere i Torrevieja ska jag gå runt och nynna på "Feliz navidad" och hitta en lokalkrog där jag kan sitta på kvällarna när jag vill se lite folk. Kanske t o m bli närmare bekant med någon som jag gillar. Jag kan allt bjuda in människor att komma närmare mig om jag är på det humöret. Jag ska inte bara utforska de fysiska omgivningarna utan även lynnet och det personliga hos de som valt att bo i Torrevieja. Jag lär nog inte träffa särskilt många spanska invånare. Det är ju en utpräglad turistort. Jag kanske kommer att störa mig på alla turister trots att jag är en själv. Så som i Prag.

Ikväll var han här och det blev nästan ett känslosamt avsked. Så här länge har vi aldrig varit ifrån varann.

Inga kommentarer: