måndag 26 december 2022

Ivar

Igår pratade jag med Ivar i en timma. Han var i sin lägenhet i The Bronx och var uttråkad. Jag försökte få honom att börja läsa böcker igen. Jag har aldrig lyckats förut. Men det var roligt att se honom. Det var väldigt längesedan nu. Han har hela Manhattan inom några tunnelbanehållplatser. Jag är säker på att det är trevliga konserter därnere varje kväll men han blir kvar i lägenheten i The Bronx. Där han inte alls lyckas känna sig hemma efter fyra år. Han har alltid bott på Manhattan och är en son av "The lower east side".


Dags för en frukostbild igen kan jag tycka.

Tog en långpromenad till Carrefour på förmidagen för att köpa tacokrydda. 


Jag köpte ett flak öl också. Det började ta slut här. Jag köpte mer mjölk och vatten också. Vatten för att ha här när jag anländer nästa gång. Jag vill gärna spola systemet lite innan jag börjar dricka kranvattnet.


En olycklig förlorare mitt i skocken av de det gått bättre för. Men som insynsskydd fungerar han ett tag till.

Idag blev det en sådan där underbar dag igen med dryga 20 grader. Jag solade lite igen men jag tycker som sagt solen tar dåligt. 


Jag tog några öl och inväntade en svart rödstjärt som aldrig kom. Jag vet var den brukar sitta så jag riktade in kameran mot de rätta grenarna. Lyssnade på den senaste releasen med Zappa. Waka/Wazoo på Spotify.

Jag ska försöka fotografera den svarta rödstjärten imorgon igen. Den verkar mer aktiv på förmiddagen. Jag tänkte jag skulle försöka filma den också. Och rigga upp en mikrofon i trädet så jag får med sången. Det kan bli ett litet projekt imorgon förmiddag det.


Jag lyckades i alla fall ta några bilder av en stare som gjorde sig iordning inför nattvilan.

Idag beställde jag en kikare som borde kommit tills jag kommer hem. Felix får hänta ut den på leveransstället. Den jag har är stor och klumpig och har en skada på en lins. Jag köpte den begagnad på en loppis för en hundring men den har nog gjort sitt nu.

Jag vann en auktion på Tradera igår också. En bok jag letat efter länge och som varit slut på förlaget.


"En snippa om dagen" av Anna Åhlund. Teckningarna har redan inspirerat mig till att försöka rita egna. De är fina tycker jag.

Sista semesterveckan nu. Nästa vecka jobbar jag igen men fortsatt från Spanien. Sedan åker jag tyvärr hem.

Klockan är 18 här nu och nu skymmer det rejält. Fåglarna tar nattkvist. Fladdermössen ger sig snart ut. Och tar över lufthavet mellan husen här när de dagaktiva aktörerna tagit kvällen. Men det finns inga mygg åt dem nu. Solen gick ner kl 17:49 idag här. Igår stod jag vid saltsjön och höll på att frysa ihjäl medan jag väntade på att det skulle bli helt mörkt. GoProns batteri gav upp innan dess tyvärr. Ska man ta timelaps med den behöver man en extern energikälla.

Inga kommentarer: