fredag 30 december 2022

#S2 2022


Så här blev nummer 2.


#S2 betyder att det är den andra målningen ihopkluddad i Spanien och året var 2022.

Dagens första Aurelius (Bok 8, betraktelse 42):
"Jag förtjänar inte att plåga mig själv, ty jag har aldrig avsiktligt plågat någon annan."

Idag hade väderlekstjänsten utlovat temperaturer över 20 grader under flera timmar mitt på dagen så jag lade upp mina planer utifrån det. Kl 07:35 startade jag en tvättmaskin för att förhoppningsvis kunna se fram emot ett snabbt torkningsförlopp. Det är svårt att få till en tvätt av mina vardagsshorts eftersom de sitter på kroppen hela dagarna men idag skulle det ske. Jag har planerat att vara hemma hela dagen och njuta av solen och kanske påbörja en ny målning. Då kan jag gå i enklare shorts. Mina vardagsshorts har jag valt för att de har så många fickor.
Det är mycket jag behöver att ha med ut när jag är på stan eller annorstädes. Jag har t ex alltid pass och det lilla blå kortet från försäkringskassan med mig. Munskydd, två telefoner, två snusdosor, min korthållare med mina plastkort som gäller i Spanien, kontanter, nagelknipsare, penna, nycklar, hörselproppar, busstabell och alltid någon liten anteckning runt dagens göromål. Normalt vill jag ha med mig ett litet anteckningsblock också för att kunna notera saker jag tänker på under en dag och som jag vill ta vidare på något vis. Det kan vara något jag ska googla, någon formulering inför aftonens blogginlägg eller andra viktiga tankar som inte får försvinna hur som helst.
Det blocket förvarar jag numera i ryggsäcken även om det inte är optimalt. Jag vill egentligen kunna göra anteckningen på gående fot utan att stanna. I ryggsäcken har jag mer utrustning. Vattenflaska, den stora kameran, toapapper, kilar för att stadga upp vingliga bord på uteserveringar, påsklämmor för att försluta öppnade förpackningar, plåster, fällkniv, tygpåse och sittunderlag.


Tvätten var klar kl 08:57 och hängdes ut direkt då.

Två nya svenskar jag sett förut kom ner i natt. De två och jag gick ut och åt på kvällen sedan. Jag åt och de drack förvisso men jag åt jättegod indisk mat för första gången denna resa. 


Vi satt och pratade någon timme och sedan gick vi tillbaka hem igen. Jag fick en del bra tips av det svenska paret som har betydligt större erfarenhet än jag när det gäller området och omgivningarna. Mycket trevligt.

Sedan jag gjorde rent innerdelen till min luftvärmepump värmer den också mycket bättre. Jag har haft den inställd på 23 grader för att få behagligt inomhusklimat men jag fick dra ner den till 20 grader eftersom det plötsligt kändes för varmt.

Beställde nya böcker från Adlibris idag som jag ser fram emot att hämta ut på Maxi nästnästa vecka. De ska med hit i februari. Jag fyller också på en lista hela tiden över vilka saker som ska med ner nästa gång. Hittills ser den ut enligt följande: Avfuktare, bokstöd, böcker, stålspik, kikare, blyertsstift 0,7 mm hårdhet B, stekspade och slickepott. Det känns som om denna vistelse börjar lida mot sitt slut så det är dags att planera för nästa.

Jag gillar verkligen boken jag påbörjade igår också.

Dagens andra Aurelius (Bok 8, betraktelse 53):
"Vill du få beröm av en människa som förbannar sig själv tre gånger i timmen? Vill du behaga en människa som inte behagar sig själv? Behagar den sig själv som ständigt är upptagen med att ångra sig?"

Inga kommentarer: