fredag 2 december 2022

Oväntad överraskning

Igår när jag gick till sängs råkade jag riva ner mina läsglasögon som ligger bredvid sängen. De åkte in lite under sängen. När jag drog ut dem hade de fångat ett par trosor med ena skalmen.


Spännande fiskafänge.

Jag la mig tidigt igår och sov jättegott men väcktes några gånger av kraftiga regnskurar. Gick upp 06:15 och även idag på morgonen regnade det en del. Det såg ut att bli en inomhusdag om det inte skulle lätta under förmiddagen. Imorgon ska det bli fint igen enligt SMHI-appen. Det har snart gått en vecka här redan. Samtidigt som jag lider av att tiden går alldeles för fort får jag trösta mig med att jag har kommit en vecka närmare min pension så jag kan leva det här livet på heltid.

I förrgår köpte jag några snacks i en indisk närbutik på stan.


Riktigt goda och jag ska köpa med sådana till Felix innan jag åker hem. Det fanns en annan sort också som var smaksatt med garam masala. Även den ytterst delikat.

Tyskans bil har kommit tillbaka sedan igår. Jag tror hon körde sin son till flygplatsen.

Jag åt frukost i lugn och ro och regnandet upphörde. Jag beslöt mig för att ta en tur till fredagsmarknaden ändå. Men jag tog faktiskt långbyxor idag. Jag tog bussen till Carrefour och därifrån gick jag.

Jag såg en spansk kuk på vägen. De påminner om de vi har hemma men jag tror aldrig jag sett en som pekar åt höger. De pekar alltid åt vänster i Sverige men den här kanske klottrats av en vänsterhänt spanjor.


Väl framme på fredagsmarknaden gick jag en runda men det är verkligen inget att gå dit för. Om man inte tycker att det är jättekul med frukt och grönt. Det finns inget annat förutom kläder. Sådana som säljs av invandrare på alla torg i hela Sverige. Jag köpte tomater och mandariner i alla fall.

Jag köpte "Churros" också. Det har jag aldrig smakat förut men det var gott. Friterad våffelsmet med socker. 

Det blev inte mer är ett varv på marknaden. Jag gick till Carrefour istället och tog ett varv därinne innan jag tog bussen hem igen. Jag satte mig i inglasningen och läste en stund innan jag flyttade in till sängen och fortsatte där. Jag slumrade nog lite också.

Sedan tillbaka i inglasningen igen för att kolla lite på playen. Nästa gång ska jag ta med en laptop till så jag slipper avansluta denna från alla kablar varje gång jag vill sitta någon annanstans än vid skrivbordet.

Min onda arm blir inte särskilt mycket bättre vilket bekymrar mig.

Imorgon är det lördag men jag har inga planer för morgondagen. Jag ska nog fortsätta min strävan att få bort de oönskade möblerna bit för bit. Ett arbete jag redan påbörjat men det är en bit kvar. På söndag kanske det blir citronmarknaden ändå. Där har jag inte varit ännu. Förhoppningsvis får jag min kaninpaella då också som jag luskat reda på var den serveras. Inte alls långt från citronmarknaden. 

Inga kommentarer: