lördag 31 december 2022

Nyårsafton

Idag ramlar det in en hel hög svenskar till Torrevieja som jag ser fram emot att träffa. De ska dessutom på nyårsfest som jag inte tänkt gå på. Jag sitter hellre själv som vanligt.

En Aurelius (Bok 9, betraktelse 19):
"Allt är i förändring. Även du själv befinner dig i ständig förändring och i viss mån förfall och likaså hela världsalltet."

Hade en hemsk sömnlös natt igen. Det beror förmodligen på att jag drack några öl i går igen. Jag la mig vid 21-tiden och läste. Försökte sedan somna. Gick upp kl 01:30 och målade lite. Tittade på klockan sista gången 02:30 och vaknade 05:51. Låg kvar och somnade troligen om igen och gick upp 08:20. Tur jag inte ska ut på äventyr i natt. Allt tydde på att det skulle bli en lika vacker dag idag som igår. 12,5 grader på morgonen.

Igår när vi gick hem från den indiska restaurangen, jag och mina två nyfunna vänner, mötte vi en man som har haft det - och fortfarande har det - ganska tufft verkar det som. Han är känd på området och han känner också till vilka vi är och har antagligen gjort en bedömning av oss också liksom jag själv gör med oskrivna blad. Han bor här permanent med sina två små gläfsiga hundar men igår hade han bara den ena med sig. Den andra har blivit dålig och han vet inte vad som kommer att hända med den. Han är oförarglig och verkar vilja hjälpa till med det han kan. Igår när han insåg att jag och det svenska paret "funnit" varandra lite såg jag på honom hur han sken upp. Han var så genuint glad för vår skull eftersom jag tror att det är det högsta han själv önskar sig. Att träffa en vän. Och nu kanske han håller på att mista en av de två gläfsiga vännerna han har. Ledsamt faktiskt.

Frukost i inglasningen som vanligt. 


Sedan målning fram tills att det blev liggbart i solen. Jag hann bara ligga en kort stund innan min kompis Micke ringde och var på väg hit. 


Jag ersätter de kvarlämnade hemska tavlorna med mina egna men det blir inte så bra komponerat då. Jag använder de gamla spikarna liksom men de kvarlämnade tavlorna orkar jag inte se längre.


Han gick husesyn och fixade min blandare i köket så den sitter fast nu. Vi satt och pratade en stund och plockåt lite av varje innan han åkte. Jag fick en dosa av hans snus. Det var första gången han odlat i sommar och han hade fått till det bra. Det var jättegott. Jag la mig i solen en liten stund när han åkt. Underbart varmt och skönt. Det kan ha varit den varmaste dagen sedan jag kom.

Efter en stund tog jag scootern och åkte till Micke och Karin. Det tar fem minuter att köra dit. Jag hade några ärenden till Carrefour och storkinesen också men jag landade hos dem först. Där blev jag sittande en god stund. Det var trevligt att träffa Karin igen också.

Sedan drog jag vidare till Carrefour. 


Och köpte en tvättmaskin med inbyggd tumlare. Den kommer att levereras på tisdag och då tar de även med sig det gamla aset som knappt centrifugerar. Det blir ju så långa torktiden när centrifugeringen är oduglig och det funkar inte i detta klimatet. Tjockare plagg torkar aldrig utan ruttnar nästan istället. Denna centrifugerar 1 500 varv per minut och till sängkläder och handdukar kan jag tumla efteråt också. Perfekt (hoppas jag). Jag har ingen erfarenhet av sådana kombinerade maskiner.


Men nu ska det här rostiga aset ut.


Jag köpte endast några småsaker men fick också se dessa i en frysgondol. Så fridfulla såg de ut.

När jag handlat klart käkade jag lite i förbutiken och de hade ett sanslöst erbjudande just idag. 


Köp en och få tre! Jag köpte en baguette för 1,95 € som de värmde och så fick jag med två hem.


Mätt och belåten med kvällsmat inkluderad åkte jag till storkinesen och köpte mer ramspända dukar.


Och mera penslar. Jag gillar verkligen deras penslar.

Jag kom hem igen strax före kl 17 och det svenska paret jag träffade igår hade fest med ett gäng gäster. Jag vet att de ska vidare ner på stan för att fira tolvslaget så det blir lugnt igen sedan.

Jag hade tänkt sitta här med mina levande ljus och dricka en flaska Cava på kvällen men jag struntar i alkoholen idag. Och sover bättre förhoppningsvis. 

Det här är årets sista blogginlägg. Det mest intensiva bloggåret sedan jag började blogga för 14 år sedan och nu är det också dags att skriva ut årets blogg i bokform till Felix. Till eftervärlden rättare sagt. Förra årets blogg blev 5 böcker á 250 sidor och jag tror faktiskt det kan bli 6 böcker i år. Alltså 1 500 sidor. Varje blogginlägg läses i snitt av 100 personer.

Det har varit ett händelserikt och bra år för mig men ett katastrofår för världen. Vad gäller mitt psykiska mående är nog 2022 det bästa hittills. 2021 var det bästa innan men det verkar banne mig som om jag mår bättre och bättre för varje år. Jag kanske håller på att bli vuxen.

Jag har köpt min lägenhet i Spanien och idag gjorde jag dessutom den sista stora investeringen jag i dagsläget känner till. Jag har köpt dammsugare, skaffat cykel och scooter i år. Kompletterat lite inredning här med nya bäddmadrasser och kastat ut en massa gammalt skit. Jag har börjat avveckla kapellivet genom att börja sälja av mina skivor och böcker. Stora viktiga steg har påbörjats inför pensionen om 6-7 år. Jag har börjat kludda med färger och åstadkommit några obetydliga försök till känsloyttringar, jag har läst jättemycket under 2022 och tänkt mycket. Jag har dessutom skrivit en egen bok.

En Aurelius till (Bok 9, betraktelse 21):
"Upphörandet av en aktivitet, en impuls och ett antagande är en vila och en sorts död - det är inget ont. Gå nu över till olika åldrar, som barndomen, tonåren, ungdomen, ålderdomen: Varje förändring av dem innebär en död. Är det något skrämmande? Gå nu över till ditt liv hos din farfar, därefter hos din mor och sedan hos din far, och närhelst du finner en undergång, en förändring och ett upphörande, fråga dig själv: Är detta något skrämmande? Och på samma sätt är inte heller hela ditt livs upphörande och vila och förändring något skrämmande."

Tack för detta år!

Inga kommentarer: