söndag 18 december 2022

Slummer till stararnas otroliga sång

Gick upp kl 7 och målade de mörkgröna fälten på målningen en andra gång. Det är verkligen dödstyst här i lägenheten och det är så skönt. Det enda jag hör så här tidigt på morgonen är min luftvärmepump då och då. Snart börjar fåglarna. Starar i mängder och jag älskar dem. Koltrasten bokar spela när dagen gryr också. Det kanske är det jag saknar mest i Sverige på vintern. Inget planerat denna dag. Jag pratade med min gamla vän Per igår på telefon. Han och hans kvinna är här nu på ett kort tillfälligt besök. Jag tror jag håller på att bli lite bättre i armen också.

När jag läste bloggen igen från igår såg jag på bilderna att jag hade köpt fel bäddmadrass till en av gästsängarna. Den ena var uppenbart smalare än den andra. Så typiskt. Man måste kolla på varje emballage för sig för folk lägger tillbaka saker hur som helst i hyllorna. Jag läste bara på etiketten på själva hyllfacket. Bara att byta. Nästa gång när det väl blir.


Efter frukost tog jag scootern och åkte och handlade. Jag börjar få koll på vilka butiker som har söndagsöppet nu. Jag åkte till "Hyperber" och köpte hårdost och tomater. Sedan till storkinésen och köpte mer färg, några dukar till, en hammare, skiftnyckel, cykelkorg till pakethållaren och lite annat smått. Ett tuggben i julklapp till hunden Bani mitt emot och lite praliner till Banis matte Petra.


Jag kan inte låta bli att fascineras av mängden varor.


Men den här köpte jag inte.

När jag kom hem målade jag lite igen. Sedan solade jag ett par timmar. Låg och slumrade i solstolen här utanför och lyssnade på stararna. Efter lunch tog jag cykeln till Habaneras och Carrefour. Tydligen är det söndagsöppet.

Det låg ett dött löv på gräsmattan och jag tyckte det såg så skräpigt ut att jag tog med det ut och lade det i soptunnan.


Det var banne mig nästan tungt.


Bild från taket på Habaneras.

Jag köpte två små självhäftande krokar på Leroy Merlin för att ha nycklar hängandes på strategiska ställen. Normalt brukar det funka att gestikulera för att få hjälp att hitta det man behöver i hyllorna. Tex ost på komjölk brukade det funka att råma vid ostdisken. Nu vet jag att ko heter vaca så nu slipper jag stå där och låta som en idiot. De äter mycket får-, och getost här och det vågar jag mig inte på.

Dammsugare var också lätt att illustrera med enklare charader. Idag letade jag efter stålspik och jag insåg att det skulle bli svårare så jag körde google-translate innan jag gick till affären och skrev ner det på en lapp istället. "Clavos de acero para concreto" blev det, eller på svenska: Stålspik för betong. De som fanns var för stora så jag får köpa på Beijer när jag kommer hem.

Jag käkade en nachostallrik igen också.

Eftersom jag inte har t-sprit fick jag avfetta med Tequila igen innan jag satte upp de självhäftande krokarna.


När jag väl satte till klisterplattan högg det fast direkt. Helt omöjligt att korrigera småfel. Den här uppsättningen blev jag inte helt nöjd med...

På Carrefour köpte jag juice, öl, två tuber Klädesholmens kaviar och en tub Gesso. Gesso är en vit grundfärg att stryka på innan man börjar måla med de riktiga färgerna. Cykeln blev fullastad på hemvägen.

Jag tog vara på mitt gamla ynkliga diskställ när jag hade köpt ett nytt ordentligt på IKEA igår. Nu får det agera torkställ för mina målningar.


Här en nästan färdig och en ny duk mad bara gesso.

Lite play och läsning på kvällen. Imorgon tror jag jag ska göra en tur ner till stan och se om jag kan bli vid en liten bunt svensk skönlitteratur på ett ställe.

Inga kommentarer: